in

Booking.com kreće s otpuštanjem radnika

Slatka-Tajna.Eu
Naime, štete koje je mnogim granama svjetske ekonomije nanijela pandemija koronavirusa analizirat će se i sabirati još godinama, no već sada je jasno da se epicentru te eksplozije najbliže našla industrija putovanja koja je zbog toga najviše i stradala. Zaustavljeni su avioni, vozovi i autobusi. Zatvorene državne granice.

Booking.com je prvi o svom predstojećem restrukturiranju jučer izvijestio partnere iznajmljivače. Poručuju im da je Covid-19 uvelike uticao na branšu u kojoj posluju.

„Partneri poput vas primijetili su pad potražnje kao što smo ga i mi primijetili. U augustu smo najavili da će doći do restrukturiranja Booking.coma. Naš trenutačni broj zaposlenika zamišljen je za puno veći opseg posla nego što ga imamo sada, a količina posla se nažalost neće povećati u bliskoj budućnosti. Učinili smo sve što je u našoj moći da bismo spasili radna mjesta, no svjesni smo činjenice da moramo nešto promijeniti da bismo i dalje mogli pružati podršku našim zajedničkim korisnicima i našim partnerima u narednim mjesecima i godinama“, stoji u dopisu.

Booking.com je osnovan 1996. u Amsterdamu kao mala startup kompanija koja se razvila u jednu od najvećih tvrtki za online rezervaciju smještaja u svijetu. Dio je grupe Booking Holdings Inc.i ima više od 17 hiljada zaposlenih u više od 190 ureda u 70 zemalja u svijetu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U ponudi ima više od 28 miliona različitih smještajnih jedinica u različitim vrstama objekata, od luksuznih hotela do egzotičnih kućica na drvetu ili iglua. Putem te platforme, prema podacima kompanije, dnevno se rezerviralo više od 1,5onoćenja. No sve je to bilo prije izbijanja koronakrize.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Devet novozaraženih, još jedan razred u samoizolaciji

Prvi slučaj reinfekcije koronavirusom registriran u Tuzli / Bljesak.info