in

ANDREJ PLENKOVIĆ SUTRA DOLAZI U BIH: Možete li pogoditi razlog posjete?

[{“img”:”/img/vijesti/2020/09/plenkovic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/09/plenkovic.jpg”,”caption”:””,”bg”:”ddcec3″},{“img”:”/img/vijesti/2020/09/covic_plenkovic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/09/covic_plenkovic.jpg”,”caption”:””,”bg”:”decdba”}]

 Hrvatski premijer Andrej Plenković sa delegacijom će sutra i u ponedjeljak biti u posjetu Mostaru i to povodom svečanog otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’ kao i primopredaju dužnosti odlazećeg biskupa Ratka Perića novoimenomanom biskupu Petru Paliću.

Inače, novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je finansiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.

Također, Plenković će prisustvovati svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću. Kako Republika saznaje, očekuje se i prisustvo kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske, javlja Hayat.

Primopredaja službe planirana je za praznik Uzvišenja Svetog Križa i svetkovinu godišnjice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i godišnjicu biskupova rođenja, 14. septembra, za vrijeme svete Mise u 11 sati.

loading…


Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sloga i Borac u finalu Kupa Srpske u rukometu

Poljska se od uglja okreće nuklearnoj energiji