in

Ajla Mehanović, PR menadžerica estradnih zvijezda: Upoznati sebe najvažnija je lekcija

Slatka-Tajna.Eu

Ajlu Mehanović, PR menadžericu brojnih estradnih zvijezda kako iz naše zemlje tako i iz Regiona, ugostili smo u našoj rubrici „Beauty“, gdje nam je ova 22-godišnjakinja otkrila svoje beauty rituale, ali i podjelila savjet zdrave i čiste kože.

Što se tiče mog lica ono je poprilično zdravo, čvrsto i glatko. Dosta vremena i pažnje posvećujem baš svom licu. Temeljito, ali nježno svakodnevno čišćenje i dobra hidratantna njega pomaže mi u održavanju kože zdravom. Biram kvalitetne preparate za njegu i da su prikladni mom tipu kože. Trudim se da zaštitim kožu lica od štetnih vanjskih utjecaja poput sunca, toplih i hladnih klimatskih uvjeta i zagađenja zraka.

Neko sam ko stvarno nema “dara” za pravljenje bilo kakvih vrsta frizura, tako da i nisam baš najbolja u tome i nemam neki svoj trik. Kosa mi je poprilično zdrava, prirodna i duga, mnogo vodim računa o njoj. Kosa je baš nešto što najviše volim na sebi i trudim se da je uvijek uredna. Volim da eksperimentišem sa njom i mnogo volim frizure, tako da mi za to pomaže moja najbolja frizerka Alma Hebibović. Ona je moje čudo. Ono što ja zamislim ona to i napravi, tako da za sve trikove najbolje bi bilo da pozovemo nju i pitamo (smijeh). Alma zna sve moguće trikove i tajne vezane za frizure.

U nekom životnom periodu mog puberteta počele su mi smetati moje svijetle obrve. U početku sam to pokušavala prikrivati olovkama za obrve i raznim make-up trikovima, do momenta dok se nisam odlučila da uradim puder obrve, tačnije trajnu šminku. Osim toga nisam nikada imala problema sa nekim nedostatkom na svom licu i tijelu. Kada se pogledam u ogledalo osjećam se vrlo zadovoljna i ispunjena osoba.

Kao tinejdžerka sam više voljela jarke boje na licu koje su se isticale . Često sam od svoje tetke koja je tada bila djevojka “krala” šminku i eksperimentisala ispred ogledala. Uživala sam u tome. S godinama i vremenom sam više zavoljela pastelaste boje i diskretnu šminku na licu. Sve je naravno stvar ukusa ali ja trenutno nisam poklonik jakih boja i napadne šminke. U nekim posebim prilikima se prepustim nekom od profesionalih šminkera i njihovom izboru.

Jako je važno držati do sebe i održavati svoj fizički izgled, ali to nije sve što žene čini lijepim, ma koliko god neke bile uvjerene u to. Lično imam sasvim drugačije kriterije i odgojena sam da ljepotu ne vidim samo u fizičkom izgledu. Smatram da ljepota zaista dolazi iznutra. Ono što jesmo, ono što smo uložili u sebe, ljepotu koju smo upili iz knjiga, iz prirode, naša iskustva, i sigurnost u sebe, sve to utiče i određuje ljepotu jedne osobe. Ta ljepota je vječna i ne stari. Nedavno sam pročitala jedan citat koji glas “Kada progovoriš sve se zna, da li si lijepa ili nisi.” i to je zaista tako i to je nešto čime se vodim kroz život.

Stvarno do sada nisam imala momenat kada sam bila nesigurna u sebe. Zaista sam uvijek čvrsto vjerovala u sebe i nekako nikada nisam dozvolila da bude drugačije. Bogu hvala, odgojila me jedna takva žena. Jedan borac i lavica, imala sam dobar primjer i imam ga i danas. Ona je u svakom momentu vjerovala u mene i bila mi najjači vjetar u leđima. Smatram da sam mnogo toga naučila od svoje mame. Ona mi je uzor i moj životni idol. Žena koja se krož život probijala radom, trudom i ulaganjem u svoje znanje. Zbog nje i toga svega sam i sama takva, jaka žena. Hvala mojoj mami!

Do sada postojala situacija u kojoj mi se javljala nesigurnost. Mada, svakako da smatram to da su me godine mnogo čemu naučile. Izreka “Čovjek uči dok je živ” stvarno je istinita jer realno učimo u svakom trenutku svog života. Naučila sam mnogo toga i još uvijek učim. Svake godine sa novim iskustvom, znanjem, ali i koferom grešaka koje nosim sa sobom, baš poput neizbježnog prtljaga. Godine su me naučile da upoznam sebe. To mi je jedna od najvažnijih lekcija života. Znam šta mi odgovara, šta ne, i u tom pravcu krojim svoj mikro svijet. Sada već iskusno kažem NE stvarima, ljudima i postupcima koji mi ne prijaju.

Beauty tretman na koji sam išla u skorije vrijeme je mezoterapija lica. Lice mi je mnogo važno i o njemu najviše vodim računa. Odlučila sam se po preporuci jedne prijateljice za mezoterapiju. Oduševila sam se. Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj. Mezoterapiji se mogu podvrgnuti sve osobe, a proces nije bolan niti neugodan zaista. Od srca svim žena bih preporučila ako već nisu da probaju baš ovaj beuaty tretman.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada pogledam svoje stare fotografije ja se zaista i od srca nasmijem. Ali koliko god mi je to sada sve šmiješno meni je najvažnije da ja znam da sam u tim trenutcima bila zadovoljna . Smatram da svaka žena mora proći kroz jedan životni period odrastanja, gdje eksperimentišemo i u datom momentu volimo određene stvari. Sve te moje fotografije koje su na neki način i smiješne mene vežu za neki lijep period mog odrastanja.

Moj beauty zlatni savjet za sve žene jeste skidanje  šminke. Najvažnija navika za sve žene treba da bude baš skidanje šminke prije spavanja. Uklanjanje šminke i nečistoće nakupljenih tokom cijelog dana treba da bude prioritet. Spavanje sa šminkom neće samo isušiti naše lice, već će ubrzati pojavljivanje bora jer je suha koža manje elastična. Zato ako želite izgledati najbolje moguće, prije odlaska u krevet, moraš se pobrinuti o svojoj koži. Lice moraš očistiti od dnevne šminke na kraju svakog dana, pa čak ako se radi samo o crti povučenoj tušem! Tu se zapravo krije dio tajne zdrave i sjajne kože koja prkosi vremenu.

U godinama sam koje još uvijek ne poznaju bore. Tako da ne znam kako ću se nositi kada dođe vrijeme za njih.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Aljoša Čampara podnio ostavku u Predsjedništvu SDA

HP Show: po prvi put zajedno u emisiji braća Sulejmani