in

Zrinjski s igračem više do pobjede nad Mladosti

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Zrinjskog upisali su pobjedu u 7. kolu Premijer lige BiH svladavši u Mostaru Mladost Doboj Kakanj rezultatom 2:0.

Ključni trenutak u utakmici dogodio se u 15. minuti kada je Mladost ostala s igračem manje. Izravan crveni karton dobio je Azur Mahmić nakon što je kao posljednji igrač obrane neoprezno sapleo Josipa Ivančića na 30-ak metara od svog gola.

Brojčanu prednost domaći fudbaleri iskoristili su u 35. minuti kada je glavom nakon udarca iz ugla za 1:0 pogodio Ivančić.

Do kraja poluvremena domaći su imali još dvije dobre prilike, a obje je propustio Nemanja Bilbija. U 41. minuti neometan je s pet metara šutirao preko gola, a u 45. je glavom sa šest metara gađao pored gola.

Iako s igračem manje gosti su odigrali solidnih drugih 45 minuta, a u dva navrata bili su blizu pogotku. U 62. minuti Tomislav Barbarić je u pokušaju da ispuca loptu iz svog kaznenog prostora pogodio suigrača Slobodana Jakovljevića, a lopta je otišla tik pored stative u korner.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Slična situacija dogodila se u 71. minuti kada je Barbarić nakon udarca iz ugla za Mladost pogodio vlastitu vratnicu.

Zrinjski je u 79. minuti pobjedu potvrdio pogotkom Nemanje Bilbije, koji je loptu Miloša Filipovića ubačenu s desne strane glavom s deset metara poslao u gol gostiju za konačnih 2:0.

S tri nova boda Zrinjski se popeo na šesto mjesto s 10 bodova, dok je Mladost ostala deveta sa 7.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OBJAVLJEN NEPRIMJEREN SADRŽAJ: Dragana Mirković u nebranom grožđu

Banjalučki sajam knjiga otkazan, samo online promocije knjiga