in

Selektor bh. rukometaša (ne) može voditi reprezentaciju

Slatka-Tajna.Eu

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman i najbolji trener BiH za prošlu godinu Bilal Šuman u ovom trenutku ne zna hoće li voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro 2022. Godine, koje počinju u novembru.

Jedan od problema je neposjedovanje licence EHF Master Coach, zbog koje je EHF pokrenuo disciplinski postupak protiv RS BiH. Bh. selektor, za razliku od Saveza, koji je obavijestio Šumana da još nije predao papirologiju o licenci EHF Master Coach, a koja je neophodna da vodi reprezentaciju, tu ne vidi preveliki problem te da bi on uskoro trebalo da bude riješen.

“Odbranu diplomskog rada, tačnije samo usmeni dio (položio pismeni), trebalo je da imam u junu, ali je virus korona sve to odgodila. U kontaktu sam s ljudima u Srbiji gdje sam polagao da nađemo novi termin da se to konačno završi. U Savez su poslali dopis da sam položio tri modula za master trenera te da mi je ostalo još da odbranim diplomski rad. Licenca se mora imati za Evropsko prvenstvo i Ligu šampiona, dok u ovom momentu mogu voditi ekipu u kvalifikacijama, iako želim da što prije odradim taj usmeni ispit kako bih dobio licencu”, kaže Šuman.

Ipak, iz Rukometnog saveza BiH nam je rečeno da Šuman mora imati licencu da bi vodio utakmice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Selektor mora imati profi-licencu da bi vodio utakmicu, sve ostalo su gluposti. Da je završio tri modula nam je rekao i prošle godine i prije EP, a mi ćemo zbog toga pred Disciplinsku komisiju EHF-a. Mi smo već dosta kazni platili zbog njega, što ćemo mu i predočiti. Takođe, što se tiče njegovog ugovora, on ne može raditi džaba, ali sa Savezom nije utvrdio cijenu rada. Mora sjesti s predsjednikom i potpredsjednicima i utvrditi cijenu. Njegov ostanak nije nešto sporan, ali moraju se definisati pravila, stav Upravnog odbora je da nama ne treba menadžer koji će raditi mimo politike Saveza, nego isključivo trenerski posao”, rekao nam je jedan od članova UO RS BiH.

Bliži se početak novih kvalifikacija za EP, koje su zakazane za novembar. Kao što je poznato, BiH će igrati u Grupi 2, gdje se još nalaze Njemačka, Estonija i Austrija. Uoči starta Šumanu ističe ugovor na mjestu selektora, a on očekuje da se uskoro sastane sa čelnicima RS BiH.

“Ugovor mi ističe 1. oktobara, a kvalifikacije počinju u novembru. Ono što očekujem je da sjednem s nekim iz RS BiH i vidimo šta i kako dalje. Želim da čujem kako razmišljaju i u kojem pravcu. Ja sam tu četiri godine i vrijeme je da se neke stvari riješe iz proteklog perioda, prije svih u vezi s finansijama. Takođe želim da čujem kakvi su im planovi i u narednom periodu”, poručio je Šuman.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NE LIČI NA SEBE: Mickey Rourke ovisnik o estetkoj hirurgiji

PROGNOZA VREMENA: Vedro, sunčano i toplo oba dana vikenda