in

Kinezi ne žele prisilno prodati TikTok Amerikancima

Slatka-Tajna.Eu

Kineske vlasti su protiv ideje da kompanija ByteDance prinudno proda dio poslovanja TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama i radije bi da se aplikacija jednostavno ugasi na američkom tlu, tvrdi agencija Reuters pozivajući se na neimenovane izvore. Američki predsjednik Donald Trump prethodno je rekao da 15. septembar ostaje rok u kojem TikTok, kineska aplikacija za razmjenu kratkih video sadržaja, mora prodati svoje poslovanje u SAD-u nekoj američkoj kompaniji ili će biti zabranjena.

Međutim, kineski funkcioneri smatraju da bi prinudna prodaja dovela do toga da ByteDance i Kina djeluju slabo pred pritiskom iz Vašingtona, prenosi Reuters navode svojih anonimnih izvora.

Iz ByteDancea, pak, za Reuters su kazali da im kineska vlada nikada nije predložila da ugase TikTok u SAD-u ili na nekom drugom tržištu.

Trump je prethodno, komentirajući medijske izvještaje da ByteDance želi izbjeći prodaju, rekao da neće biti produžen rok za prodaju TikToka. To znači da ByteDance ima još samo nekoliko dana da postigne dogovor o prodaji ili će njegova aplikacija biti potpuno zabranjena u SAD-u.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HRT: Ličko-senjska županija: jedna novooboljela osoba

Crna Gora na rubu ponovnog uvođenja ograničenja zbog pandemije / Bljesak.info