in

Filmu Gorana Bogdana nagrada u Veneciji / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski film ”Oaza“ reditelja Ivana Ikića, arthaus ljubavna melodrama posvećena ljudima sa posebnim potrebama, u kojoj su oni angažirani i kao glumci, osvojio je nagradu ”Europa Cinemas Label“ na 77. Venecijanskom festivalu, kao najbolji europski film u programu ”Dani autora”, u okviru kojeg je imao svjetsku premijeru, piše RTS.

Nagrada ”Europa Cinemas Label” se dodjeljuje u Veneciji od 2004. godine – kao vid pomoći europskim filmovima u kino distribuciji, odnosno povećanju njihovog dometa do publike i medija.

Priča Ikićevog filma “Oaza” (ranije poznatog pod naslovom “Korisnici”) smještena je u Dom za djecu i mlade ometene u razvoju, a vrti se oko ljubavnog trougla između dvije djevojke i jednog mladića.

Pored scenarista i redatelja Ivana Ikića (poznatog po debitantskom filmu “Varvari” iz 2014. godine), na nastanku “Oaze” su radili: montažer filma Dragan von Petrović, direktor fotografije Miloš Jaćimović, scenograf Dragana Baćović, kostimograf Milica Kolarić, snimatelj zvuka Aleksandar Perović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U filmu glume debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov.

Uloge vaspitača povjerene su Maruši Mejer i Goranu Bogdanu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rast zaposlenosti u FBiH u septembru

“UBILI SU GA, JER JE BIO NEZGODAN SVJEDOK”: Pismo ključnog aktera otkriva zbog čega je ubijen Arkan