in

ČITAV SVIJET ZAVIJEN U CRNO! Zauvijek nas je napustio legendarni pjevač!

Tužna vijest potresla je svijet i mnogobrojne fanove. Tuts Hibert, koji je frontmen benda “Toots and the Maitals” – preminuo je u od 77 godini. Poznat je takođe jer je zaslužan što je svojim dopadljivim melodijama pomogao da se rege približi svjetskoj publici.

Članovi njegove porodice otkrili su da se borio sa bolešću u privatnoj bolnici u Kingstonu na Jamajci, ali nisu iznijeli više detalja.

Oni su se obratili zvaničnom objavom u petak:

– Sa najvećim žaljenjem obaviještavamo da je Frederick Nathaniel ‘Toots’ Hibbert večeras mirno preminuo, okružen porodicom u Univerzitetskoj bolnici Zapadne Indije u Kingstonu na Jamajci. Porodica i njegov menadžerski tim žele da se zahvale medicinskim timovima i profesionalcima na brizi i marljivosti i traže da poštujete njihovu privatnost tokom vremena tugovanja – napisali su.

Mnogobrojne poznate ličnosti su se oprostile od pjevača srceparajućim objavama: – Tako mi je žao što sam čuo za smrt Tootsa Hibberta.Njegova muzika je bila često u našoj kući tokom odrastanja kroz albume Tighten up. Njegov glas je bio moćan i prilagodljiv fank-u, soulu, državi i reg-u. Počivaj legendo…

 

Da podsjetimo, Frederick “Toots” Hibbert je bend osnovao još 1962. i u karijeri dugoj skoro šest decenija Toots and the Maytals su istraživali i prošli mnoge žanrove. Sarađivao je sa mnogobrojnim muzičkim zvijezdama među kojima su No Doubt, Shaggi i Eric Clapton.

Jedno vrijeme su napravili pauzu, a bend se vratio turnejama i snimanju, sa svojim posljednjim albumom Got to Be Tough, koji je izašao prošlog mjeseca – samo nekoliko nedelja prije frontmenove smrti.

Sin Boba Marleja Zigi takođe se setio muzičara -Legendarni Toots Hibbert je otišao, razgovarao sam s njim pre nekoliko nedelja, rekao sam mu koliko ga volim, smejali smo se i delili uzajamno poštovanje. On je za mene bio očeva figura, njegov duh je uz sve nas, njegova muzika nas ispunjava energijom i nikada ga neću zaboraviti. Počivaj u miru – napisao je.

Izvor: alo.rs

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Amra i Edin Džeko dobili treće dijete

Miralem Pjanić obavio prvi trening u Barseloni