in

SADA JE I POTVRĐENO: Bosna i Hercegovina sutra u 6 ujutro otvara granice za…

Slatka-Tajna.Eu

Bosna i Hercegovina će sutra, 12. septembra, u šest ujutro otvoriti granice za sve strane državljane, prenosi Hayat.ba.

Kako su ekskluzivno za ovu TV kuću potvrdili iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, svi stranci koji ispunjavaju uslove, u našu zemlji će moći ući uz negativan PCR test, koji nije stariji od 48 sati.

“Stupanjem na snagu odluka Vijeća ministara, bit će normalizovan i proces izdavanja viza. Svi strani državljani koji su u našu zemlju ulazili bez viza, moći će i sada da ulaze bez viza, a svi oni koji su trebali vize za ulazak, trebat će i dalje vize. U vremenu kada su postojale restrikcije, vize se nisu izdavale u našim DKP-ima. Vraćamo se u normalnu proceduru.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je jučer odluku koja se odnosi na izdavanje viza, državnom Ministarstvu sigurnosti i Ministarstvu civilnih poslova, Graničnoj policiji, Službi za poslove sa strancima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine. Nadležne institucije i službe postupit će u skladu sa svojim nadležnostima.

“U proteklih nekoliko mjeseci, u više navrata smo apelovali i tražili otvaranje bh. granica kako bi se pomoglo bh. turizmu, koji je pretrpio višemilionske gubitke. Najiskrenije se nadamo da će ova odluka, makar donekle, popraviti stanje u bh. turizmu i privredi”, kazali su iz MVP-a BiH.

Predsjedništvo BiH nedavno je donijelo zaključak o odobravanju ulaska za državljane Kine, Rusije, SAD-a i Turske. No, konačnu odluku moralo je dati Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ranije su saglasnost dali entiteti, vlade RS-a i Federacije.

Do sada su u BiH mogli ući samo državljani zemalja članica EU, zemalja šengenskog područja, i to uz negativan PCR test. U BiH mogu ući i državljani Srbije te Crne Gore, bez testa.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nejmar se oporavio od korona virusa

Euro blago ojačao; nakon sjednice ECB-a trgovci manje zabrinuti