in

Prvi rezultati cjepiva protiv COVID-19 krajem godine / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) navela je da će rezultati testiranja nekih kandidata za cjepivo protiv nove vrste koronavirusa biti gotovi do kraja godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Glavni stručnjak znanstvene delegacije WHO-a dr. Soumya Swaminathan dotakla se pitanja o tome kada će se početi proizvoditi 35 cjepiva, koje se još uvijek testiraju na ljudima u svijetu, kazavši da su za vrijeme ispitivanja i proizvodnje vakcine potrebni podaci i ljudski resursi.

“Moramo imati na umu da klinička ispitivanja protiv COVID-19 trebaju vremena. Ne možemo žuriti s tim”, kazala je Swaminathan.

Swaminathan je pojasnila da se desetine tisuća ljudi trebaju prijaviti za sudjelovanje u kliničkim ispitivanjima kako bi se napravila sigurna i efikasno cjepivo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mike Ryan, direktor WHO-ovog programa za izvanredne situacije, skrenuo je pažnju na konkurenciju kada je u pitanju rad na cjepivu.

“To je utrka. To je utrka protiv virusa i utrka za spašavanje života. To nije utrka među kompanijama. To nije utrka između država. To je utrka za podršku javnom zdravstvu i podršku najsigurnijem i najefikasnijem mogućem načinu”, rekao je Ryan.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Wall Street porastao nakon tri dana pada

Pogledajte kako su mladenci ostali bez torte