in

Položen kamen temeljac za projekat od 15 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Polaganjem kamena temeljca u Živinicama označen je početak izgradnje najveće investicije u poslijeratnoj historiji Grada Živinice sanitarne regionalne deponije “Eko-Sep”.

Vrijednost projekta iznosi 15 miliona KM, od čega su sredstva u iznosu od 10 miliona KM osigurana kao zajam od Evropske banke za obnovu i razvoj i pet miliona KM grant sredstava. Kamen temeljac položili su premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i načelnici Općina Banovići i Kladanj.

Postavljanjem kamena temeljca označava se početak izgradnje regionalne deponije „Eko-Sep“ Živince, čiji je rok za izgradnju13 mjeseci. Izvođač radova je austrijska firma Štrabag. Projekat izgradnje sanitarne deponije odnosi se 60 posto na Grad Živinice, 30 posto na Općinu Banoviće i 10 posto na Općinu Kladanj.

Projekt izgradnje regionalne deponije predstavlja jednu od najznačajnijih investicija koja će u potpunosti riješiti dugogodišnji problem otpada u Gradu Živinice, Općinama Kladanj i Banovići, ali i okolnim gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu, te ostvariti mogućnost naknadne obrade otpada gdje bi se mogla vršiti dodatna reciklaža.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crvena linija o odjeku pregovora Beograda i Prištine na region

Široki u dramatičnom finalu pobijedio Čapljinu / Bljesak.info