Categories: Biznis

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava jedna je od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma RS te Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj promociju značajnih prirodnih i kulturnih resursa područja Zapadnog Balkana, omogućavanje razvoja avanturističkog turizma  te očuvanje planinskih područja, kulture i predjela koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Javni poziv odnosi se na sljedeće jedinice lokalne samouprave: Bosanski Petrovac, Gacko, Konjic, Mostar, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Rudo, Sokolac, Stolac i Trebinje, a cilj mu je da dodatno doprinese razvoju inicijative Via Dinarica, kao i oporavku od pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila sektor turizma.

Javni poziv odnosi se na dvije prioritetne oblasti, poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata te unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica otvoren je do srijede, 07.10.2020. godine, u 16.00 sati.

Javni poziv i sve potrebne smjernice i obrasci dostupni su na linku: https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=69876

Redakcija

Recent Posts

Ajla Selimović i Medus Pezer najbolji sportisti Zenice

U Bosanskom narodnom pozorištu održana je manifestacija proglašenjA najuspješnijih sportista Grada Zenica u prošloj godini.…

14 minuta ago

ANELI ISPROZIVALA UROŠA: Da li je ovo kraj prijateljstva

Sinoćna žurka je uveliko počela, ali neki učesnici su se još uvijek spremali. Aneli Ahmić…

31 minuta ago

Krofne po bakinom receptu

Krofne nas uvijek podsjete na djetinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najljepše…

1 sat ago

PUN POGODAK: Isak Šabanović pokazao misterioznu djevojku

Na veliko oduševljenje publike Isak Šabanović objavio je novu pjesmu pod nazivom „Da je sreće“,…

2 sata ago

U medulinskoj marini izgorjela 22 plovila

MedulinFoto: Goran Sebelic / CROPIXU velikom požaru koji je noćas buknuo u marini u Medulinu…

2 sata ago

Novi MVP nezaustavljiv, Jokić uništio Minesotu

Denver je okrenuo, sada su na pobjedu od zapadnog finala. Jokić je pred meč primio…

2 sata ago