in

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica

Slatka-Tajna.Eu

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava jedna je od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom trgovine i turizma RS te Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj promociju značajnih prirodnih i kulturnih resursa područja Zapadnog Balkana, omogućavanje razvoja avanturističkog turizma  te očuvanje planinskih područja, kulture i predjela koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Javni poziv odnosi se na sljedeće jedinice lokalne samouprave: Bosanski Petrovac, Gacko, Konjic, Mostar, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Rudo, Sokolac, Stolac i Trebinje, a cilj mu je da dodatno doprinese razvoju inicijative Via Dinarica, kao i oporavku od pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila sektor turizma.

Javni poziv odnosi se na dvije prioritetne oblasti, poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata te unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica otvoren je do srijede, 07.10.2020. godine, u 16.00 sati.

Javni poziv i sve potrebne smjernice i obrasci dostupni su na linku: https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=69876

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NARKOTICI,SVAĐA, ŠAMARI: Raskinuo kontravezni par

Održivi turizam temelj samoodrživosti Parka prirode Hutovo blato / Bljesak.info