in

Ljevaonica u Aluminiju u pogonu do 1. novembra, radnicima isplaćene prve plaće

Slatka-Tajna.Eu
Ovo se navodi u izvještaju koji je proslijeđen Vladi FBiH o aktivnostima koje kompanija provodi u svrhu ponovnog pokretanja proizvodnje u pogonu ljevaonice Aluminija d.d. Mostar.

Aluminij Industries je od Aluminija Mostar iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukpno 80 radnika. Tokom augusta Aluminij Industries je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva Aluminij d.d., koji su dobili prvu plaću.

Takođe, započelo je zapošljavanje dodatnog broja uposlenika prema planu zapošljavanja za septembar, u sklopu kojeg se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika. Do 5. oktobra u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz grupe bivših zaposlenika društva Aluminij d.d., čime će biti ispunjena obaveza tvrtke Aluminij Industries d.o.o. da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva Aluminij d.d..

Sve aktivnosti koje provodi tvrtka Aluminij Industries d.o.o.  su koordinirane s upravom društva Aluminij d.d. i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve s ciljem ispunjavanja obaveza definiranih Ugovorom o poslovnoj saradnji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do 1. novembra ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Epidemija koronavirusa – najnovije informacije

10 vrsta pasa koji su uvijek spremni za igru / Bljesak.info