Categories: Sport

Jovana Ilić, rukometašica podgoričke Budućnosti, pojačava Grude


Jedna od najtalentovanijih rukometašica u regionu i rukometni dragulj iz Kozarske Dubice Jovana Ilić (19) vraća se na bh. terene. Kako “Nezavisne” saznaju, članica dvostrukog prvaka Evrope – Budućnosti iz Podgorice u narednoj sezoni igraće za višestrukog šampiona BiH, ekipu Gruda.

Najperspektivnija sportistkinja BiH za 2018. godinu u izboru “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH prošle godine napravila je jedan od najvećih transfera u bh. rukometu, prešavši iz matičnog kluba Dubice u redove regionalnog velikana Budućnosti. U tom trenutku Jovana je imala tešku povredu, ali su Crnogorci uprkos svemu bili uporni da je dovedu u svoje redove.

Iza Ilićeve je najteži period karijere. Prvo je 2018. saznala da boluje od mononukleoze, a onda je u godini u kojoj je prešla u Budućnost doživjela povredu prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je morala na višemjesečnu pauzu i zbog koje još nije mogla da pokaže raskošni talenat. Tu nije bio kraj nedaćama ove Dubičanke, s obzirom na to da je bila i jedna od pozitivnih igračica Budućnosti na virus korona, koji je takođe pobijedila.

Zbog svih tih problema zbog kojih praktički nije igrala rukomet više od godinu dana, a sve kako bi se vratila u željeni ritam i staru formu, prema našim saznanjima Budućnost je odlučila da Ilićeva ove sezone igra na dvojnu registraciju. Odlučeno je da naredni period nastupa za Grude. Iako je imala i ponude drugih premijerligaša, pri odabiru je odlučila prije svih blizina gradova, jer će bh. rukometašica nastaviti živjeti u Podgorici i trenirati sa crnogorskim šampionom i stalnim učesnikom Lige šampiona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Nema sumnje da će njen dolazak predstavljati veliko pojačanje za višestrukog uzastopnog prvaka BiH, koji će i u narednoj sezoni biti jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto. Službena potvrda o posudbi rukometašice Budućnosti koja još ne zna hoće li biti prijavljena za nastupe u novoj sezoni Lige šampiona očekuje se u narednih nekoliko dana. Podsjetimo, ona je u vrijeme dok je igrala za Dubicu uprkos njenim godinama bila jedna od najdominantnijih igračica Premijer lige, a u jednoj utakmici je bila strijelac čak 18 pogodaka.

Kao što je poznato, Jovana Ilić je početkom godine odlučila da zbog nagomilanih problema u bh. rukometu više neće nastupati za reprezentaciju BiH, koja još nema seniorsku selekciju. Nekadašnja juniorska bh. reprezentativka uskoro će otkriti za koju će selekciju igrati u budućnosti, a radi se o jednoj od reprezentacija iz regiona.

Redakcija

Recent Posts

MAJA POKAZALA ZUBE STANISLAVU, PA GA ODUVALA UŽIVO U PROGRAMU: Uskoro će proći kao Filip Car

Maja Marinković je saznala za Stanislavove poglede ka Mioni, pa mu momentalno očitala bukvicu. Voditelj…

38 minuta ago

Odbojkaši Zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj, utakmici…

46 minuta ago

'Bosna kao presuda' u pjesmama Nikole Lere

Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju?…

48 minuta ago

U JEKU STAMPEDA ZBOG KARLEUŠE, OGLASIO SE DUŠKO TOŠIĆ! Jedna stvar je svima jako zanimljiva, a tiče se Jelene

Pop diva Jelena Karleuša trenutno je glavna tema, što zbog pometnje koju je napravila u…

2 sata ago

Upalim TV i vidim dijete isto kao moje

Kada se ispostavilo da će dijete koje je posvojila imati višestruke teškoće, Centar joj je…

2 sata ago

When You try To Hide Something! #youtubeshorts #youtube #shorts #youtuber #youtubechannel #youtubers

Click here to Subscribe to Taarak Mehta Ka Ooltah Chashmah Official Channel: ...

2 sata ago