in

Jovana Ilić, rukometašica podgoričke Budućnosti, pojačava Grude

Slatka-Tajna.Eu


Jedna od najtalentovanijih rukometašica u regionu i rukometni dragulj iz Kozarske Dubice Jovana Ilić (19) vraća se na bh. terene. Kako “Nezavisne” saznaju, članica dvostrukog prvaka Evrope – Budućnosti iz Podgorice u narednoj sezoni igraće za višestrukog šampiona BiH, ekipu Gruda.

Najperspektivnija sportistkinja BiH za 2018. godinu u izboru “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH prošle godine napravila je jedan od najvećih transfera u bh. rukometu, prešavši iz matičnog kluba Dubice u redove regionalnog velikana Budućnosti. U tom trenutku Jovana je imala tešku povredu, ali su Crnogorci uprkos svemu bili uporni da je dovedu u svoje redove.

Iza Ilićeve je najteži period karijere. Prvo je 2018. saznala da boluje od mononukleoze, a onda je u godini u kojoj je prešla u Budućnost doživjela povredu prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je morala na višemjesečnu pauzu i zbog koje još nije mogla da pokaže raskošni talenat. Tu nije bio kraj nedaćama ove Dubičanke, s obzirom na to da je bila i jedna od pozitivnih igračica Budućnosti na virus korona, koji je takođe pobijedila.

Zbog svih tih problema zbog kojih praktički nije igrala rukomet više od godinu dana, a sve kako bi se vratila u željeni ritam i staru formu, prema našim saznanjima Budućnost je odlučila da Ilićeva ove sezone igra na dvojnu registraciju. Odlučeno je da naredni period nastupa za Grude. Iako je imala i ponude drugih premijerligaša, pri odabiru je odlučila prije svih blizina gradova, jer će bh. rukometašica nastaviti živjeti u Podgorici i trenirati sa crnogorskim šampionom i stalnim učesnikom Lige šampiona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nema sumnje da će njen dolazak predstavljati veliko pojačanje za višestrukog uzastopnog prvaka BiH, koji će i u narednoj sezoni biti jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto. Službena potvrda o posudbi rukometašice Budućnosti koja još ne zna hoće li biti prijavljena za nastupe u novoj sezoni Lige šampiona očekuje se u narednih nekoliko dana. Podsjetimo, ona je u vrijeme dok je igrala za Dubicu uprkos njenim godinama bila jedna od najdominantnijih igračica Premijer lige, a u jednoj utakmici je bila strijelac čak 18 pogodaka.

Kao što je poznato, Jovana Ilić je početkom godine odlučila da zbog nagomilanih problema u bh. rukometu više neće nastupati za reprezentaciju BiH, koja još nema seniorsku selekciju. Nekadašnja juniorska bh. reprezentativka uskoro će otkriti za koju će selekciju igrati u budućnosti, a radi se o jednoj od reprezentacija iz regiona.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PONOSNA MAJKA DARKA LAZIĆA! Pohvalila se fotografijom sina koji ima 70 KG MANJE, nećete ga prepoznati (FOTO)

HRT: Lokaliziran požar na Visu