in

HRT: Lokaliziran požar na Visu

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 7 sati

Vatrogasci su u četvrtak oko 22 sata uspjeli lokalizirati požar u mjestu Podstražje na Visu, a na požarištu će ostati dežurati cijelu noć, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.

U četvrtak poslijepodne buknuo je veliki požar na otoku Visu. Na teren su izašli broj vatrogasci.

Vatrena stihija zaprijetila je i kućama u naselju Podstražje te zahvatila nekoliko maslinika a zbog mraka zasad nije moguće utvrditi kolika je šteta, odnosno površina izgorjele borove šume i niskog raslinja.

– Požar je izbio u predjelu Vožčica, išao je prema predjelu Postražja i došao je na jednu stotinjak metara od kuća i tu smo ga uspjeli zaustaviti tu smo ga spriječili da dođe do kuća. Ništa zasad nije u opasnosti, vjetar je u padu, tako da ne bi smjelo biti problema, rekao je u telefonskom razgovoru za HTV Tonko Marinković, vatrogasni zapovjednik Operativnog područja Vis.

Požar je izbio na lokaciji Milna, Podstražje, javili su iz Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a dojavu o požaru dobili su oko 18 sati. Na teren su izašli pripadnici DVD-a Vis i Komiža, odnosno šezdesetak vatrogasaca s petnaestak vatrogasnih vozila.

Požar gase 54 vatrogasca s 11 vozila. Oni  će cijelu noć nastaviti s gašenjem požara i njegovim stavljanjem pod kontrolu, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra.

Na području zahvaćenom ovim požarom pretežito je borova šuma.

Prema posljednjim informacijama situacija je na terenu zadovoljavajuća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Jovana Ilić, rukometašica podgoričke Budućnosti, pojačava Grude

Odluka Vlade Federacije BiH: Dostupni su krediti u iznosima do 300.000 KM