in

BKC Bosna iz Frankfurta, nogometni klub svih vjera i nacija: Odgovorili svim izazovima, ojačali uz mlade, talentirane trenere

Slatka-Tajna.Eu

Nogometni klub BKC Bosna iz Frankfurta posljednjih nekoliko godina zlatnim slovima piše fudbalsku historiju u Njemačkoj.

Ovaj klub ima višedecenijsku tradiciju, ali ono što u zadnjih nekoliko godina ostvaruju na zelenom terenu, do sada nije uspio da uradi ni jedan bh. fudbalski klub u Njemačkoj.

Mnogi od tih klubova su se već poodavno ugasili, ali BKC Bosna Frankfurt (Bosanski kulturni centar „Bosna“ Frankfurt) uspio se oduprijeti raznim strujama, podmetanjima, a samo zajednička sloga uspijela je da ovaj klub spasi i dovede do toga da bude visokopozicioniran na fudbalskim takmičarskim tabelama u Njemačkoj.

Nakon pandemije napokon su se igrači BKC Bosne vratili nogometu, danas se takmiče u Verbandsligi – VL. Prošla sezona bila ima je loša, ali to se može pripisati nesnalaženju u većem rangu takmičenja, odnosno u poluprofesionalnoj njemačkoj  fudbalskoj ligi, Verbandsliga.

Novu sezonu startali su sa odličnim rezultatom od 6:2 u sklopu odigrane utakmice protiv ekipe SV UNTER- FLOCKENBACH. Golove za Bosnu postigli su Edin Kitić, Ante Terzić i Denis Adrović. Ljubitelji nogometa u Frankfurtu,a i sami igrači i rukovodstvo tima ponose se činjenicom da je Bosna najuspješnji fudbalski kluba sa Balkana u Njemačkoj.

Nakon dobrih priprema koje su odradili fudbaleri Bosne, ima i nekih promjena. Doskorašnji trener Grabovica je dao ostavku, a na njegovo mjesto je došao njegov mladi pomoćnik Husein Velagić, pomoćni trener je Edin Kitić. Mladi i talentirani treneri imaju velike ambicije i nadaju se dobrom rezultatu ove sezone.

Cijela ekipa je  ostala na okupu  sa Edinom Kitićem, ubojitim  i najboljim veznim igračem  kompletne VL lige, a tu treba pomenuti i kapetana,  koji je srce i mozak ove ekipe, a to je Husejin Mekvić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ono što je posebno zanimljivo, interesantno i za svaku pohvalu, da je u ekipu stigao i bivši fudbalski profesionalac, stoper Ante Terzić. Terzić će nesumnjivo svojim iskustvom i znanjem mnogo pomoći ekipi Bosne. Bosna definitivno ima i najbolje mlado krilo VL (Verbandsliga) lige,a to je Matej Rugle,a ovom dvadesetrogodišnjaku je samo nebo granica, ako nastavi sa ovakvim intezitetom da vlada zelenim terenom. Treba pomenuti i mladog veznjaka Marka Brašnića,a svi oni će zajedno sa ostalim nogometašima Bosne iz Frankfurta širom Njemačke proslaviti Nogometni klub Bosanskog kulturnog centra Bosna iz Frankfurta.

Nogometni klub Bosna postao je jedan jak, može se slobodno reći, multikulturalni fudbalski klub, kojeg sačinjavaju igrači svih vjera i nacija, kojima je sport , fudbal, velika ljubav,a pobjede na zelenom terenu su samo ono što ih zanima.

Ante Terzić do sada je igrao za „Hajduk“ iz grada Wiesbaden-a, te za ekipu Rot-Weiss iz Frankfurta,a u Bosnu iz Frankfurta doša je na nagovor bivšeg gokmana Bosne Tomislava Jukića.

-Ono što me posebno obradovalo da je Bosna sastavljena od igrača svih vjera i nacija,a po samom ulasku u svlačionicu vidjeo sam mog bivšeg suigrača iz kluba „Sloboda“-Tuzla , Edina Kitića. Svi su me jako dobro prihvatili, tako da se od prvog momenta osjećam dobrodošao u tim Bosne – rekao nam je Terzić.

Bato Šišić

 

Podijeli

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Američka vojska mogla bi ispitati zemlju, zrak i vodu u Mostaru / Bljesak.info

Neno Murić oduševio interpretacijom sevdalinki u Svrzinoj kući u Sarajevu – Ekspanzija.com