in

10 vrsta pasa koji su uvijek spremni za igru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakom psu treba dovoljna količina kretanja, fizičke aktivnosti, ali i mentalne stimulacije, a neke pasmine te križanci tih pasmina trebaju toga više nego druge pasmine. Donosimo deset pasmina koje pucaju od energije i uvijek su spremne za akciju.

Uzmite to svakako u obzir pri biranju kućnog ljubimca kako biste bili sigurni da svom mezimcu možete osigurati dovoljno istrčavanja i kretanja općenito, piše Zadovoljna.hr.

  1. Dalmatiner

Globalno slavna hrvatska pasmina poznata je po svojoj izdržljivosti, brzini i inteligenciji. Uzgajani za trčanje, dalmatineri su služili kao čuvari i pratitelji kočija koje su vukli konji. Hodali su i trčali uz konje čitavim putem, zbog čega su idealan pratitelj ljudima koji se bave trčanjem.

  1. Jack Russell terijer

Russell terijeri su jako željni kretanja te su jednostavno neumorni. Ova pasmina kao da ima nepresušan izvor energije i najljepše će im biti u domu s aktivnim ljudima koji puno vremena provode vani. Poznati su i po svojoj izraženoj osobnosti. Zabavni su, zaigrani i puni jedinstvenog karaktera.

  1. Bigl

Izuzetno izdržljivi i ustrajni, biglovi su poznati po svojoj energičnosti bilo da se igraju s vlasnikom ili njuše u potrazi za omiljenim slasticama. Biglovoj znatiželji i energičnosti nema kraja. Također su i vrlo brzi psi te im je potrebna svakodnevna fizička aktivnost kako bi se ispuhali i bili zadovoljni.

  1. Border Collie

Pravi atletičar među psima, Border Collie je izuzetno energičan pas koji traži dobro istrčavanje kako bi se riješio viška energije te umorio. Neki vlasnici imaju i po dva psa ove pasmine jer samo drugi Border Collie može najbolje držati korak s ovim brzim i inteligentnim bićem.

  1. Sibirski haski

Pas naučen na rad u timu bit će savršen pratitelj svima koji se vole puno kretati i provoditi vrijeme vani. Znanstvenici su čak proveli istraživanja kako bi otkrili otkuda im tolika izdržljivost i snaga te su zaključili da njihovi mišići skeleta imaju vrhunske glukoneogene sposobnosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










  1. Pudla

Izuzetno pametni i aktivni psi, pudle uživaju u svim vrstama aktivnosti uključujući hodanje, trčanje i plivanje. Ispod flafastog krzna “damice” pudle krije se pase uzgajan za skakanje kroz blatna polja, plivanje u ekstremno hladnim jezerima i “uranjanje” u grm pun ptica.

  1. Jazavčar

Sitni i dinamitni, jazavčari imaju malo mišićavo tijelo te veliki prsni koš u odnosu na tijelo što im daje iznenađujuću količinu energije i izdržljivosti. Naravno, to znači da im je potrebno osigurati dovoljno svakodnevne fizičke aktivnosti gdje će se dobro ispucati.

  1. Belgijski ovčar malinois

Eksplozija energije – tako se najbolje može opisati belgijski ovčar malinois. Ako nemate vremena svaki dan posvetiti nekoliko sati treniranju i istrčavanju psa, onda ova pasmina nije najbolji izbor za vas. Ovom snažnom i inteligentnom psu potrebno je puno fizičke aktivnosti i mentalne stimulacije.

  1. Basenji

Možda ne mogu lajati, ali ovi psi itekako mogu trčati. Tih i vješt lovac, basenji nije došao iz rodne Afrike da bi sjedio na kauču. Njima treba svakodnevno dobro protezanje nogu, a u parku će rado pokazati koliko brzo mogu “galopirati”.

  1. Irski seter

Ova predivna te vrlo aktivna i energična pasmina zahtijeva dovoljno prostora i kretanja. Irski seteri obožavaju trčati, vole se igrati i biti aktivni te su savršeni za ljude koji slobodno vrijeme provode u dugim šetnjama prirodom, piše Zadovoljna.hr.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ljevaonica u Aluminiju u pogonu do 1. novembra, radnicima isplaćene prve plaće

Na inicijativu dijaspore njemačka firma otvorila pogon u Prijedoru