in

Osim nakon ispadanja “Želje”: Nisu se stvari poklopile

Slatka-Tajna.Eu

Ostaje žal jer smo vidjeli da se može igrati, poručio je Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara, nakon poraza u Haifi od Makabija rezultatom 1:3 u utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bio je ovo drugi pokušaj da se odigra utakmica, nakon što je prethodno 27. avgusta susret odgođen zbog nekoliko pozitivnih slučajeva na virus korona u taboru Željezničara. Osim prvobitnog povratka iz Izraela, “plavi” su zbog korone bili primorani pauzirati s radom, odnosno pripremama, što je dodatno uticalo na ishod meča, kojim su već nakon prve utakmice završili svoj ovosezonski evropski put.

“Ostaje žal što se nisu sve stvari poklopile, a to je u ovakvim okolnostima bilo definitivno potrebno. Mislim na kvalitet protivnik, ali i vrijeme, te činjenicu da mi nismo u formi, što je i logično jer devet dana nismo trenirali i 19 dana nismo igrali utakmicu. Imali smo igrače koji su imali koronu, pa nisu imali koronu, pozitivni, negativni, ovakvi, onakvi… Pet-šest njih je psihički u nekom glupom stanju, a u takvim okolnostima trebalo je da se poklope neke stvari da bismo se nečemu nadali”, rekao je Osim. Fudbaleri Željezničara solidno su počeli utakmicu i od 34. minute su poveli golom Ivana Lendrića. Samo tri minute kasnije domaćini su izjednačili preko Tjarona Čerija. Makabi je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji tim, što je krunisano vodećim pogotkom Nikite Rukavikja glavom iz blizine u 59. minuti. Sve dileme o putniku u narednu rundu otklonio je u 65. minutu Juval Aškenazi za konačnih 3:1.

“Prvo poluvrijeme smo se držali, uz malo sreće smo stigli u vođstvo, a onda prerano primili gol iz situacije koja nije obećavala. Računali smo da ćemo izdržati 15-20 minuta te da izmjenama pokušamo nešto uraditi, a onda smo opet primili jeftin pogodak za ovakvu vrstu utakmice. Zaslužena pobjeda Makabija”, istakao je Osim i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Realno, nije lagano. Igrali smo protiv top ekipe za naše uslove, pokušaćemo se osvježiti pred naredni meč. Za profesionalnog sportistu ne trenirati je najgore što se može desiti. Nikada ne valja gubiti, ali iz ovog meča opet možemo izvući neke pozitivne pouke”.

Željezničar će naredni meč igrati u nedjelju u 7. kolu M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na “Pecari”. Makabi će u nastavku kvalifikacija za Ligu Evrope imati susret protiv Kairatija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Oglasio se menadžer Jadranke Barjaktarović

Mejdi Sulejmani: Progressive Instrumental i numera „Nemir“