Biznis savjeti Tonija Soprana

Slatka-Tajna.Eu

Legendarni Toni Soprano kojeg je u hit seriji “Sopranovi” glumio iznenada preminuli Džejms Gandolfini, dao nam je neke od najefikasnijih poslovnih savjeta.

Stručnjaci poslovnog menadžmenta kao uzore nerijetko navode istorijske ličnosti poput Linkolna, Atile ili čak Isusa Hrista.

Ipak, neke od najefikasnijih poslovnih savjeta dao nam je legendarni “kontroverzni biznismen” Toni Soprano kojeg je u hit seriji ” Sopranovi” tumačio Džejms Gandolfini, koji je 2013. godine naglo preminuo od posledica srčanog udara.

imdb.com
imdb.com

Kako voditi uspješan tim ili ostvarivati dugotrajne poslovne veze samo su neka od pitanja na koja nam je odgovor dao najpoznatiji mafijaški bos malih ekrana, piše portal “Biznis nou hau” (Business Know How).

Poznanstva su sve

Toni Soprano svjestan je kako su snažne i pozitivne veze ključ uspjeha u poslovnom, ali i privatnom životu. S druge strane, nedefinisani i konfliktni odnosi mogu dovesti do neželjenih rezultata.

Oprezno s informacijama

Obratite pažnju gdje ćete govoriti otvoreno. Nije svaki razgovor za svačije uši. Slučajno otkrivena informacija može dovesti do nesporazuma i potkopati povjerenje tima u vođu.

Budite na licu mesta

Bilo da je riječ o striptiz baru ilii talijanskom restoranu, Toni Soprano uvijek je na raspolaganju svojim saradnicima te im svojim prisuststvom olakšava donošenje odluka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Pružite pomoć mladima

Budite mentor mladima jer oni će vam pružiti podršku kad ostarite. Toni je u posao uveo svog nećaka što je metoda kojom se omogućava lakši prelaz vlasti i podrška u kriznim situacijama.

Verujte svojim snovima

Toni Soprano svoje snove ne shvata olako i u njima traži smisao koji će nerijetko presuditi prilikom donošenja poslovne odluke. Naša podsvijest često zna ono što svijest odbija prihvatiti.

Spojite posao s uživanjem

Iako se ideja na prvi pogled čini kontraproduktivnom, Toni kombinaciju posla i zabave koristi kako bi osnažio poslovne veze.

Ipak, prije nego što neki od ovih savjeta primijenite u praksi, imajte u vidu da je Toni Soprano radio “sa one strane zakona”, kao i da je na kraju samo riječ o liku iz TV serije.

(bankar.me)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Najgora mjesta u domu za čuvanje lijekova

Ako Partizan izbaci Sfintul čeka ga Šarlroa