in

FIPA dobila saglasnost Predsjedništva BiH za potpisivanje memoranduma o saradnji sa Turskom i Mađarskom

Slatka-Tajna.Eu

IPredsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost Agenciji za pšromociju stranih investicija (FIPA) za potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Uredom za investicije Predsjedništva Republike Turske i Agencijom za promociju izvoza Republike Mađarske.

Nakon dobijanja saglasnosti Predsjedništa, direktorica FIPA-e Milica Marković u narednom periodu organizovat će potpisivanje navedenih sporazuma.

Ured za investicije Predsjedništva Republike Turske je nacionalna organizacija za promociju mogućnosti investiranja u Tursku i pružanje pomoći investitorima prije, tokom i nakon dolaska u Tursku. Cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji sa FIPA-om je poboljšanje saradnje u oblasti investiranja, uspostavljenje direktnih kontakata privrednika i investitora, stvaranje povoljnih uslova za ekonomski rast i organizacija posjeta na visokom nivou za državne institucije, privatne i javne kompanije i ostale relevantne aktere u ekonomskim odnosima.

FIPA i HEPA (Agencija za promociju izvoza Mađarske) potpisat će Memorandum o saradnji o dodjeli bezpovratnih finansijskih sredstava za mađarske kompanije koje investiraju u BiH

Vlada Mađarska je formirala Investicioni program zapadnog Balkana, koji podrazumijeva dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava mađarskim kompanijama koje žele investirati u regiju. FIPA će analizirati i procjenjivati svaki nominirani projekat, koristeći kao neke od kriterija poslovne indikatore mađarskih kompanija koje nominuju projekat, zatim značaj projekta za BiH i finansijsku analizu projekta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Erdogan poslao poruku onima koji bi se suprotstavi Turskoj / Bljesak.info

Iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Naš jezik je naš ponos i blago koje moramo sačuvati