in

Pandemija VELIKA PREPREKA kraćoj radnoj nedelji

Slatka-Tajna.Eu

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmosatno radno vrijeme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću. Marin, koja je svoj plan iznijela u govoru na konferenciji svoje Socijaldemokratske partije, zalagala se za skraćivanje broja radnih sati još pre nego što je postala premijerka.

“Bogatstvo koje donosi povećana produktivnost mora da se dijeli ne samo između vlasnika i investitora, već i običnih radnika”, istakla je Marin.

Ipak, finska premijerka će za tako nešto morati da ubijedi i ostale četiri partije u svojoj koaliciji, posebno u vremenu povećanja nezaposlenosti uslijed pandemije COVID-19.

“Moramo da osmislimo jasnu viziju i konkretne korake kako država da krene ka skraćivanju radnog vremena, a finski radnici prema boljem radnom životu”, rekla je 34-godišnja Marin, koja je za predsjednicu Socijaldemokratske partije izabrana u nedelju.

Jedna od najmlađih osoba na premijerskoj poziciji, Sana Marin predvodi vladu lijevog centra od decembra prošle godine, nakon što je njena prethodnica Anti Rine dala ostavku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ranije danas, njena partija odbila je predlog da se eksperimentiše sa šestosatnim radnim vremenom, već umjesto toga usvojila prijedlog za skraćivanje broja radnih sati i uvođenja veće fleksibilnosti u radni život.

Objava Pandemija VELIKA PREPREKA kraćoj radnoj nedelji pojavila se prvi puta na Business Magazine.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

u autu zena od sultana

Najpopularniji tvit u historiji Twittera napisan je jučer: Zbogom T’Challa…