in

Jednakopravnost Hrvata u BiH će biti prioritet Hrvatske / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman izjavio je u subotu u Orašju kako će ostvarenje jednakopravnog položaja Hrvata u BiH biti prioritet Hrvatske te je najavio nastavak potpore sunarodnjacima u BiH.

Grlić Radman je posjetio Orašje kao izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na otvaranju manifestacije 25. Dana hrvatskog filma „Ivo Gregurević“.

U sklopu posjeta razgovarao je s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Posavske županije u BiH Đurom Topićem.

”Mi skrbimo za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Radimo na projektima i naša je to ne samo ustavna obveza jer Hrvati u BiH kao i sunarodnjaci u Hrvatskoj imaju ista prava i potrebe. Položaj hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini će biti naš prioritet u smislu ravnopravnosti i konstitutivnosti jer hrvatski narod u BiH je autohtoni narod ovdje”, rekao je Grlić Radman, prnijela je Hina.

Po njegovim riječima, sa sugovornicima u Orašju najviše se razgovaralo o prometnome povezivanju ovoga dijela BiH s Hrvatskom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Posebnom značajnim ocijenjen je dovršetak izgradnje dijela autoceste na koridoru Vc i graničnog prijelaza u Svilaju.

Najavio je da će se odmah nakon što se okonča izgradnja graničnoga prijelaza s bosanskohercegovačke strane dopuniti ugovor dviju zemalja i omogućiti prijelaz svih putnika preko toga novog prijelaza.

Grlić Radman najavio je nastavak potpore projektima bosanskohercegovačkih Hrvata navodeći kako je Hrvatska u vremenu koronavirusa izdvojila 43 milijuna kuna potpore zdravstvenim ustanovama u BiH među kojima su i Županijska bolnica u Orašju te Dom zdravlja u Odžaku.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DANAS VRUĆE, ALI VEĆ OD SUTRA…: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice

S&P potvrdio kreditni rejting BiH