in

17 godina imao glavobolju i drhtavicu! Doktori nisu znali šta je, a onda su otkrili da mu je ovo gmizalo u glavi!

Slatka-Tajna.Eu

Kako je rekao, on je počeo da osjeća utrnulost ruku i stopala od šeste godine, a otišao je u bolnicu tek nakon što je izgubio osjećaj u desnoj polovini gornjeg dijela tijela. Ljekari su mislili da je riječ o infkeciji koja je izazvana konzumiranjem sirovog ili polukuvanog egzotičnog mesa, poput žaba ili zmija..

Pacijent, po imenu Čen, rekao je ljekarima da je počeo da osjeća drhtanje ruku i nogu prije 17 godina, a povremeno je imao i glavobolje i mučnine. Kako su njegovi roditelji imali problema sa pomjeranjem udova, Čen je ignorisao simptome i nikada nije otišao u bolnicu vjerujući da je riječ o genetskim problemima. Na kraju je potražio pomoć 2015. godine nakon što je izgubio osjećaj u polovini gornjeg dijela tijela.

“Nisam mogao da osjetim ruku i nisam mogao da je podignem” rekao je Čen.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Poslije skenera, ljekari su pronašli uvijenog parazita u mozgu pacijenta, a Čenu je dijagnostifikovana sparganosis mansoni, rijetka parazitska bolest.

Iako još uvek utvrđuju tačan uzrok njegovo stanja, ljekari kažu da je njegova infekcija rezultat nepijenja kontaminirane vode, ili kontumiranja nedovoljno kuhanog mesa divljih životinja.

“Jednom kada crv uđe u tijelo može da izazove ozbiljne infekcije. Parazit bi “pojeo” mozak i oštetio njegovu funkciju, što uzrokuje omamljenost na rukama i nokama” rekao je jedan medicinski radnik novinarima.

Čen se sada polako i uspješno oporavlja nakon što su ljekari izvadili crva iz njegovog mozga koji je bio dugačak nešto manje od 13 centimetara, a za koga se procjenjuje da je parazitirao oko 17 godina.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bez zdravstvenog osiguranja u vrijeme pandemije

Masku sa lančićem kada skinete ne možete izgubiti