in

Očajni Vučić ne zna šta da radi i kako da se ponaša, priznao je da ga je strah Washingtona i Trumpa…

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje iznenađenje na sastanku u Vašingtonu o pitanju Kosova 4. augusta.

– Dobili smo zvaničnu agendu u kojoj postoji jedna problematična tačka, ali nisam siguran da će samo na tome da se zaustavi. Moj politički nos dobro je osjećao različite zamke i iznenađenja, pa ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako – rekao je Vučić za TV “Pink”.

On je ukazao da je priznanje Kosova već 12 godina jedina tema međunarodne zajednice kakve god bile agende sastanaka.

– Očekujem iznenađenje, izvinit ću su se američkoj delegaciji ako ga ne bude. Svi ljudi u Srbiji znaju da će jedina tema sastanka biti međusobno priznanje”, rekao je Vučić.

On je poručio da ima strah pred ovaj sastanak, ne i tremu, ali da to ne znači da neće da se bori, te ocijenio da se u Vašingtonu neće susresti sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Ako bih prihvatio, vjerujem da bih bio prvi Srbin i prvi srpski predsjednik i verujem da bih mogao imati susret sa Trumpom. Prije će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći – rekao je Vučić.

On je napomenuo da je neizvjesno šta će se desiti u noći između 3. i 4. septembra.

– Što se tiče pozicije Srbije, mi ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo analizirali stvarno kakva je situacija s kojom se suočavamo, šta je to što svijet misli, šta je to što mi realno možemo da dobijemo u budućnosti – poručio je Vučić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Za 23 posto manja proizvodnja električne energije u junu

Iskoristite sezonu šljiva i napravite najljepše slastice