in

Amsterdamski aaerodrom najavio ukidanje stotina radnih mjesta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amsterdamski aerodrom Schiphol objavio je u petak da će ukinuti stotine radnih mjesta, upozoravajući da se vazdušni prome najvjerojatnije neće vratiti na razine prije pandemije koronavirusa do razdoblj 2023-25. godine.

Prometno avijacijsko središte zabilježilo je gubitak neto prihoda od 246 milijuna eura u prvoj polovini godine, u poređenju s profitom od 133 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine, prije uvođenja sveobuhvatnih restrikcija putovanja i ostalih mjera na suzbijanju širenja virusa koje su nanijele težak udarac globalnoj turističkoj industriji.

Broj putnika na Schipholu pao je za 62,1 posto, na 13.1 milijuna, dok je obim teretnog prometa opao za 14,5 posto u odnosu na prvu polovinu 2019.

Aerodrom navodi u priopćenju da će ukinuti “nekoliko stotina” radnih mjesta od svoje ukupne radne snage na oko 3.000 ljudi kako bi smanjio troškove.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Schiphol je pozvao u priopćenju na bolju međunarodnu suradnju u mjerama da se vazdušni promet učini sigurnijim u eri COVID-19.

”Međunarodni odgovor trenutno je nedovoljno usuglašen i koordiniran. To utječe na vazdušna putovanja i stoga na ekonomski oporavak” – priopćio je aerodrom.

”Schiphol se zalaže za sustav testiranja putnika u i iz zemalja s narančastim stupnjem rizika. To može reducirati potrebu za zabranom putovanja i karantinskim mjerama” – navodi u priopćenju nizozemski aerodrom prenosi Associated Press.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RJEŠENJE O DRŽAVNOM TROŠKU: Fond za zaštitu životne sredine platiće uklanjanja otpada u Drvaru

Vrijednost rudnika u Varešu skoro milijardu dolara