in

Trump poziva Bidena na testiranje na droge prije debate

Slatka-Tajna.Eu

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da poziva sebe i svog demokratskog protivkandidata Joea Bidena da se podvrgnu testovima na droge prije njihove prve debate sljedećeg mjeseca, javlja BBC.

Ne iznoseći ni najmanji dokaz, Trump je rekao u razgovoru za Washington Examiner da ga je zaintrigiralo naglo poboljšanje u nastupu Joea Bidena u debatama na demokratskim predizborima.

“Zatražit ćemo dopinšku kontrolu”, rekao je, izrazivši čuđenje zbog uspjeha bivšeg potpredsjednika u posljednjoj debati s Berniejem Sandersom u martu.

“Posmatrao sam ga u debatama sa svim tim ljudima. Bio je loš, a protiv Bernieja je bio OK. Kako se to može protumačiti?”

Republikanski milijarder je sličnu izjavu dao u jesen 2016. kada je nagovijestio da je njegova tadašnja demokratska protivkandidatkinja Hillary Clinton možda na drogama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Mislim da bismo se morali testirati na droge prije debate”, rekao je na izbornom skupu u New Hampshireu.

“Ne znam šta se s njom događa. Na početku posljednje debate bila je silno ushićena a na kraju se jedva dovukla do svog automobila”, rekao je podrugljivo.

Prva debata u kojoj sudjeluju Donald Trump i Joe Biden predviđena je 29. septembra. Sljedeće dvije su 15. i 22. oktobra.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Gusarska pustolovina u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar / Bljesak.info

FOTO: Koga grli Sara Reljić?