in

Milorad Dodik izjavom o ratu u BiH uzburkao duhove, mnogi smatraju da to uopšte nije bilo potrebno

Slatka-Tajna.Eu

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao je danas nakon susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je za očuvanje Dejtonskog sporazuma poručivši da ”neće ratovati”.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, kazao je da su Bošnjaci u Federaciji ”politički devastirali Hrvate” i da to isto žele učiniti sa Srbima.

”I ovdje danas i svaki put kad budem ovdje i bilo gdje, upozoravaću na to da je neodrživo, da se vrati status po Ustavu BiH da bismo mogli da razgovaramo. Neki predlažu Ustavne promjene, mi branimo Ustav i progašavamo se krivim, a nama kače priče da hoćemo neke sukobe. Ne želimo da nam nameću rješenja”, dodao je Dodik.

Ponovio je stav da BiH neće priznati Kosovo.

”Nismo priznali Kosovo i nećemo ga priznati, imamo ogromne pritiske zbog toga i stalno nam traže da promijenimo naše stavove. Pratićemo politiku Srbije na tom planu”, potcrtao je Dodik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Rekao je da bošnjački narod ne treba da se boji Republike Srpske i Srbije.

”Ne treba bošnjački narod da se boji Republike Srpske i Srbije već svog političkog vodstva. I to je ono o čemu smo mi danas razgovarali”, poručio je Dodik.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nakon bojkota timova odgođene utakmice play-offa u NBA ligi

Njemačka uvodi nova pravila: Psi moraju da se šetaju