in

Smrtonosna crna mamba nasred plaže

Slatka-Tajna.Eu

Plaže u južnoafričkom gradu Darbanu su zatvorene zbog pandemije koronavirusa, ali kupače koji se nisu pridržavali ove zabrane prestravio je neočekivani posjetilac koji je izronio iz vode. Na plaži se pojavila dva i po metra duga crna mamba, jedna od najotrovnijih zmija na svijetu.

Kako se moglo vidjeti u objavi na Fejsbuku, služba Instituta za morska istraživanja došla je na mjesto događaja, i to, kako su rekli, prilično sumnjičavi, s obzirom na to da građani često čim vide veliku crnu zmiju, odmah misle da je crna mamba.

Ipak, kada su stigli na plažu, ispostavilo se da iz mora jeste isplivala crna mamba i to duga 2,47 metara. Srećom, bila je toliko iscrpljena da su uspjeli bez problema da je uhvate.

“Ostala je mirna i tokom prebacivanja u naše prostorije gdje ćemo utvrditi u kakvom je stanju”, navode zaposleni iz Instituta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Mamba će ostati kod njih sve dok ne povrati snagu i bude sposobna da se vrati u svoje prirodno stanište.

Inače, crne mambe, od kojih je otrovnija samo kraljevska kobra, se jako rijetko pojavljuju na obali jer vole područja u unutrašnjosti i bujniju vegetaciju. Vjerovatno je do mora stigla kroz kanale i rijeke koje se ulivaju nedaleko od plaže.

(RTS)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ako se ovo desi, imaćemo katastrofu u BiH

Ekonomska povezanost s Evropom – Nezavisni stav