in

Potpisan ugovor o prenosu prava svojine između Vlade RS i Grada Doboja

Slatka-Tajna.Eu

Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić potpisali su Ugovor o prenosu prava svojine između Vlade Republike Srpske i Grada Doboja.

Na osnovu zaključenog ugovora u javnim evidencijama o nepokretnostima izvršit će se upisi promjena nosioca prava svojine i korištenja na nepokretnostima, a u vezi projekta izgradnje dva kružna toka. Grad Doboj se obratio zahtjevom za prihvatanje prenosa prava svojine bez naknade na RS.

Razlozi za  donošenje ove Odluke sadržani su u potrebi Grada Doboja da realizuje investicioni projekat od posebnog interesa  za izgradnju kružnih raskrsnica na teritoriji Doboja, odnosno da uredi svojinske odnose na nepokretnostima koje su u obuhvatu projekta izgradnje kružne raskrsnice na mjestu ukrštanja magistralnog puta M4 i magistralnog puta M17 (Doboj-Sarajevo) i kružne raskrsnice na mjestu ukrštanja magistralnog puta M17 i gradske saobraćajnice.

Ranije je između JP Putevi RS i Grada Doboja potpisan sporazum o koordiniranom djelovanju za izgradnju dvije kružne raskrsnice.  JP Putevi RS će finansirati izvođenje radova i stručno – tehnički nadzor, dok se Grad Doboj obavezao da će finansirati izradu tehničke dokumentacije, riješiti imovinsko pravne odnose i finansirati eksproprijaciju zemljišta neophodnog za realizaciju projekta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Planom poslovanja JP Putevi RS za 2020. godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.045.000 KM za izgradnju kružnih raskrsnica u Doboju.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HRT: U Hrvatskoj novi rekord

"U Tudjoj Avliji" sa Osmanom Džihom – Dr. Semir Osmanagic