in

Na terenu do 50 osoba i mjerenje temperature

Slatka-Tajna.Eu

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH izdao je uputstva i obavezne mjere u cilju zaštite sportista i ostalih učesnika sportskih manifestacija “kovid-19 sezone” za takmičarsku sezonu 2020/21.

Na osnovu preporuka, mjera i naredbi nadležnih zdravstvenih i državnih institucija, utakmice se igraju bez prisustva publike, na samom terenu za odigravanje utakmice dozvoljeno je prisustvo do 50 osoba, kao i da su svi učesnici obavezni popuniti i potpisati obrazac o odgovornosti, koji je uslov za nastup/učešće na utakmici.

Između ostalog, među obavezne mjere spada i mjerenje temperature pri ulasku u dvoranu (ekipa domaćin dužna je obezbijediti jedno lice medicinske struke na ulazu u dvoranu koje će svakom učesniku uređajem za daljinsko mjerenje temperature izmjeriti temperaturu – ukoliko je temperatura povišena (preko 37,3 stepena Celzijusa), tom licu neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu).

Takođe, napominje se da svaki pojedinac treba da ima ličnu opremu, kao i da sve osobe u dvorani, izuzev igrača, članova stručnog štaba i sudija, moraju sve vrijeme nositi maske i držati socijalnu distancu od minimalno jedan metar. Domaća ekipa, organizator utakmice, dužna je prije svake utakmice dostaviti delegatu utakmice informaciju o sprovedenim mjerama, opisanim u obrascu koji je sastavni dio ovih mjera, a koji je ovjeren pečatom kluba i potpisan od strane ovlaštene osobe u klubu, dok je delegat dužan ovaj obrazac poslati komesaru takmičenja.

Kod putovanja i dolaska ekipa u dvorane potrebno je primjenjivati opšte higijenske mjere (nošenje maski, dezinfekcija, itd).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Kod rasporeda sjedenja u autobusu svaka osoba sjedi sama (jedna osoba na dva sjedišta), stoji između ostalog u obavezni uputama za sezonu 2020/2021.

Uskoro će biti poznati svi članovi rukometne Premijer lige BiH. Danas počinje doigravanje za popunu elitnog ranga bh. rukometa, a u prvom kolu se sastaju Krivaja – Bosna i Goražde – Iskra. Biće odigrano šest kola, a finalisti će steći pravo nastupa u Premijer ligi i naredne sezone, koja je zakazana za 26. septembar.

U Rukometnom savezu BiH obavljen je žrijeb i za žensku Premijer ligu, koja je planirana da počne 19. septembra. Grude, koje brane titulu, na startu nove sezone gostovaće kod ekipe Mire. U prvom kolu još će se sastati: Hrasnica – Zrinjski, Izviđač – Hadžići, Katarina – Goražde, Krivaja – Borac i Knežopoljka – Jedinstvo Brčko.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vic dana: Punica i lav

NAULJENE, PREPLANULE I VRELE! PJEVAČICE SE SKINULE U BIKINI: Koja je najveća poznata BOMBA LJETA 2020!