in

Ambasada BiH u Oslu asistirala pri registraciji glasača za Lokalne izbore 2020

Slatka-Tajna.Eu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu organizovala je jučer, 25. augusta u terminu od 17 do 19 sati, grupnu registraciju glasača – Bosanaca i Hercegovaca u Norveškoj, za Lokalne izbore 2020.

Odaziv bosanskohercegovačkih državljana u glavnom gradu ove skandinavske države bio je zadovoljavajući, kaže nam ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

– Neki su ponijeli formulare kako bi ih ispunili kući, a neki su se registrovali na licu mjesta. Njihove registracije zajedno sa skeniranim dokumentima smo poslali direktno iz Ambasade Centralnoj izbornoj komisiji BiH, potvrdio je Makarević.

Inače, na platnu u prostorijama Ambasade prikazano je kako trebaju izgledati obrasci PRP-1 i PRP-2. Primjere popunjenih formulara postavili su i iznad stola na kojima se navedeni obrasci nalaze.

Kompletno osoblje ambasade prisustvovalo je grupnoj registraciji glasača i bilo na usluzi našim ljudima. Primijetili su, kaže nam ambasador Makarević, da se prilikom registracije prave brojne greške.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


S obzirom na navedeno, smatramo da bi bilo poželjno kada bi i druge Ambasade BiH u svijetu slijedile primjer bh. DKP-a u Norveškoj i asistirale našim državljanima prilikom registracije. Na ovaj način bi se spriječile neispravne prijave koje nepregledane stižu na adresu CIK-a BiH.

Podsjećamo vas da registracija birača za predstojeće izbore traje do 01. septembra.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PODUZETNIČKA AKADEMIJA Tufo: Nećemo stati! Mi ćemo ustati i krenuti naprijed

DIO NOVE PJESME: Amel Ćurić i Amil Lojo nastasvili saradnju