in

LJUBAV IZ SREDNJE ŠKOLE: Sandi Šahman je prvo dobio “korpu”, a onda ih je spojila sudbina

Slatka-Tajna.Eu

Sandi Šahman trenutno pauzira od klupskih obaveza u kineskom Shanghai FA, koji se nalazi u Drugoj kineskoj ligi, a sa kojim je produžio ugovor. Uspješni 33-godišnjak okončao je aktivno igranje i karijeru u klubu nastavlja kao trener. Šahman je trenutno u Njemačkoj, a na povratak u najmnogoljudniju zemlju svijeta sprema se početkom sljedećeg mjeseca. Boravak u Hamburgu i pandemija mu je proteklih mjeseci osim dosta brige donijela nešto jako lijepo. Sudbina mu je, naime, vratila na put srednjoškolsku ljubav, pa nakon dužeg zabavljanja planira uskoro stati pred matičara.

Nilay Demirci, diplomirana pravnica turskih korijena koja je poput Šahmana rođena i živi u Hamburgu, osvojila je srce našeg nogometaša još u mladom dobu, a život je htio da se baš tokom pandemije ponovo sretnu, zbliže i zavole.

– Nilay i ja se znamo još dok smo išli u školu. Imali smo po 15 godina, ona mi se i tada sviđala, ali glavni fokus mi je bio na sportu, fudbalu i treninzima. Nismo išli u isti razred, ali smo se non stop viđali. Kasnije, sa 17 godina sam joj jednom prilikom prišao, jer su mi njene lijepe zelene oči uvijek bile u mislima, te sam probao nešto više. Ona mi je dala „korpu“ i bila je prva djevojka kojoj sam ja prišao i koja me je direktno odbila. Život se nastavio dalje, ja sam bio u fudbalu, a ona je studirala pravo na elitnom Univerzitetu Leuphana u Njemačkoj i završila ga je. Kratko smo se opet vidjeli 2016. godine kada sam je slučajno sreo i tada mi je bila ljepša nego što sam je se sjećao. I, eto, četiri godine kasnije se desila pandemija Covid-19 i ja sam ranije u februaru došao iz Kine u Hamburg, kada smo se igrom sudbine ponovo sreli. Popričali smo i nastavili da se viđamo, tako da sam nakon 16 godina uspio osvojiti djevojku koju sam od malena želio- kaže Sandi Šahman.

Nilay i Sandi planiraju zajedničku budućnost, brak i svadbu. Na planove, naravno, dosta utiče i situacija sa koronom.

Naše porodice se poznaju i sve je super po tom pitanju. Odlično se slažem i sa njenim roditeljima Fadikom i Yilmaz, koji su me lijepo prihvatili od prvog dana. Nilay mi je dosta promijenila poglede na zajednički život i vezu, uživam u dugim šetnjama kraj rijeke i izlascima sa njom. Ona je nestrpljiva da posjeti BiH, velika želja joj je da vidi Mostar, koji joj se mnogo sviđa, pa se nadamo da ćemo uskoro moći da dođemo, jer želi da upozna i moju familiju i nenu Seniju u Vitezu– govori nogometaš.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Preminuo muškarac koji je sudjelovao u sudaru u Knešpolju / Bljesak.info

Volite tjesteninu? Ovo su greške koje pravite prilikom pripreme i jedenja