in

EU4Agri objavio je javni poziv vrijedan tri miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Projekat Evropske unije EU4Agri objavio je javni poziv vrijedan tri miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti poduzeća, obrti/poduzetnici i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 posto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM (bez PDV-a), te mora osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35 posto ukupnog iznosa predložene investicije.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2020. godine do 15.00. sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Više informacija o načinu popunjavanja i dostave prijavi, te preuzimanju dokumentacije, dostupno je  na linku https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2020/eu4agriprvijavnipoziv.html

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZA NJU NEMA KRIZE: Dara zbrisala na Maldive, a od pogleda zastaje dah

Naučnici našli prvi slučaj ponovne infekcije koronavirusom