in

EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse

Slatka-Tajna.Eu
Istodobno, frankfurtski DAX porastao je 0,48 posto, na 12.735 bodova, londonski Ftse za 0,93 posto, na 6.088 bodova, a pariški CAC za 0,76 posto, na 4.926 bodova.

Sudeći po najnovijem podatku o usporavanju deflacije proizvođačkih cijena, industrijska proizvodnja u Kini postupno se vraća na nivo od prije pandemije i to zahvaljujući oporavku potražnje, državnim poticajima i iznenađujuće otpornom izvozu. Naime, kineski statistički zavod objavio je da su proizvođačke cijene u srpnju usporile pad na 2,4 posto na godišnjoj razini, nakon junskog potonuća od tri posto.

Uz naftni sektor, to je potaknulo investitore na kupnju dionica i u ostalim sektorima senzitivnima na ekonomske cikluse, poput banaka, proizvođača vozila i farmaceutske industrije. Dobitke na berzama jutros donekle ograničava tehnološki sektor, koji je u prosjeku u minusu 0,9 posto.

Ove sedmice očekuje se skromni obim trgovanja na evropskim burzama, jer je mnogo investitora na ljetnom godišnjem odmoru.Tokijska berza danas nije radila zbog praznika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GORI INSTAGRAM! Milica Pavlović pokazala zgodno tijelo u minijaturnom bikiniju

KONAČNO DOBRE VIJESTI IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: U Sarajevu manje novozaraženih…