Categories: Ostalo

Rangnick nakon razočarenja u Milan sporazumno raskinuo ugovor s Leipzigom / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Ralf Ragnick najzaslužniji je za uspon Salzburga i Leipziga

Ralf Ragnick mjesecima je pregovarao s Milanom o preuzimanju uloge trenera i sportskog direktora, a Zvonimir Boban morao je napustiti klub nakon intervjua u kojem je kritizirao direktora Ivana Gazidisa jer s Nijemcem pregovora iza njegovih leđa.

Nedavno je Rangnick otpao kao opcija kad je Milan potvrdio da će produljiti ugovor sa Stefanom Piolijem, što se već u startu pokazalo kao dobar potez jer je na temelju tog poteza i Zlatan Ibrahimović odlučio ostati na San Siru.

Ipak, bez obzira na to što mu je propao angažman u Milanu, Rangnick je raskinuo ugovor s RB Leipzigom, u kojem je radio kao direktor i šef čitavog sportskog procesa u klubu. Ugovor mu je vrijedio još godinu dana.

Razlog za raskid je Rangnickova želja da ponovno radi kao trener, a La Gazzetta dello Sport piše kako bi preferirao odlazak u englesku Premier ligu.

Rangnicku su 62 godine, kao trener radio je od 1983., a vodio je njemačke klubove poput Stuttgarta, Hannovera, Schalkea i Hoffenheima.

Posao u Milanu bio bi mu prvi inozemni angažman.

Njemački mediji pišu kako je Ragnikovo flertovanje s Milanom očito imalo posljedice. Osim toga, direktor RB Leipziga, Oliver Mintzlaff, postao je u međuvremenu glavni u klubu i po pitanju sportskog odjela te je uloga Ragnicka samim tim postala nejasna.

Ralf Tagnick je svjestan da je njegov posao u prekomorskim destinacijama Red Bull grupacije (New York i Bragança, Brazil) također zaokružen, tako da je odlazak iz Leipziga u neku ruku već programiran.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Sada je pravo vrijeme da prestanem raditi u Red Bullu. Želio bih zahvaliti svim zaposlenicima, a posebno Dietrichu Mateschitzu na podršci i povjerenju. Dao mi je priliku da ovdje izgradim nešto jedinstveno tijekom proteklih godina. Red Bull Soccer zalaže izrastao je u uspješnu organizaciju koja je vrlo dobro pozicionirana širom svijeta”, kazao je Ragnick.

Rangnick je osam godina vrijedno radio na oblikovnju RB klubova, s uspjehom kojeg nitko prije nije uspio postići.

Nijemac je klub preuzeo 2012. godine kao sportski direktor, i za Salzburg i za Leipzig. Tim iz Leipziga ranije je dva puta ispadao u 3. diviziju, unatoč velikodušnom start-up financiranju Red Bulla.

Pod Rangnickovim vodstvom, klub je dobio jasnu filozofiju i fizionomije, kako na terenu, tako i izvan njega.

Nagrada za njegov neumorni rad bio je plasman u Ligu prvaka i drugo mjesto u Bundesligi 2017., pod bivšim trenerom Ralphom Hasenhüttlom (danas Southampton).

Rangnick će u Leipzigu ostati zapamćen kao čovjek koji ih je 2016. uveo u Bundesligu, a tri godine kasnije u finale njemačkog kupa (poraz od Bayerna 0:3).

U ovome  trenutku nema konkretnih ponuda, ali svi vjeruju kako će se to uskoro promijeniti.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

„Pola sata poslije očeve sahrane mi stiže poruka od žene – Dođi po stvari, više nećemo živjeti zajedno“: Pjevač prvi put otkriva dijelove svoje filmske biografije

Sudbina Dejana Živića spretnim scenaristima ili, pak, tekstopiscima mogla bi da posluži kao dobar temelj…

53 minute ago

Koliko sekundi treba da potrošite na pranje lica?

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi…

2 sata ago

Mnoge gradove sam dobio poslednjih deceniju i više, a samo jedan…

Stefan Simić, sjajni umjetnik iz Srbije svojim radom ujedinjuje narode bivše Jugoslavije. Rado je viđen…

2 sata ago

Stier: Sutra razgovor o resorima; Vučemilović o podršci vladi: O tom-potom

Kada ćemo dobiti novu Vladu?Foto: Otvoreno / HRTSve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji…

2 sata ago

Urugvajac napušta Liverpul, njegov postupak to potvrdio

Urugvajski reprezentativac i napadač Liverpoola, Darvin Njunjez, gotovo sigurno će napustiti kultni stadion ''Anfield'' po…

2 sata ago

Tara se oglasila nakon skandaloznih snimaka

“Zanimljivo je da je sve stigla da snimi. Vidim da on baca stvari po stanu…

2 sata ago