in

Giuseppe najstariji student na svijetu

Slatka-Tajna.Eu

Iako je i on prebolio COVID-19, uspio je završiti fakultet uz pomoć modernih tehnologija.

Preživio je Drugi svjetski rat, pandemiju izazvanu koronavirusom i u 96-oj godini postao najstariji diplomant u Italiji i jedan od najstariji na svijetu.

– Ja sam Giuseppe Paternó, diplomirao sam povijest i filozofske studije na Sveučilištu u Palermu, govori Giuseppe.
Rođen 1923., Giuseppe je odrastao u siromašnoj obitelji na Siciliji i unatoč ljubavi prema knjigama, nije kao mladić mogao studirati. Drugi svjetski rat proveo je u mornarici, a od 20-te godine cijeli radni vijek bio na željeznici. No, želja za studiranjem nikad nije nestala.

– Rekao sam sebi: to je to – sad ili nikad, i 2017. odlučio upisati fakultet. Znao sam da je možda malo kasno za stjecanje trogodišnje diplome, ali pomislio sam: pogledajmo mogu li ja to, rekao je.

Naviknut na “starinski” način učenja, Giuseppe je zbog pandemije posljednje ispite ipak morao polagati ‘online’ i diplomski napisati na računalu, i to je, bez većih problema, uspio.

– Zbog pandemije izazvane koronavirusom imao sam teškoća jer, kao što znate, mi stariji ne osjećamo se ugodno s novim sustavima i svime ostalim što je povezano s računalnim znanostima, naglasio je Giuseppe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iako stariji od svojih kolega više od 70 godina – ocjene su mu iz gotovo svih predmeta bile – najbolje.

– Kod gospodina Paternoa najviše mi se svidjela njegova golema želja za studiranjem, koju, unatoč dobi, ni u jednom trenutku nije izgubio, naglašava Vicenzi Carlini, student Sveučilišta u Palermu, 22 godine.

S obzirom na trenutačno ublažene mjere u Italiji, gospodin Paternó, koji se u budućnosti želi posvetiti pisanju, nakon ovacija mladih kolega na promociji, mogao je sa svojom obitelji proslaviti stjecanje diplome – uz troje unučadi koja, kao i on, imaju diplomu Sveučilišta u Palermu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rangnick nakon razočarenja u Milan sporazumno raskinuo ugovor s Leipzigom / Bljesak.info

Dječak se rasplesao na sestrinoj svadbi, sakupio 17 miliona pregleda