in

Objavljeno koliko je dužna Crvena zvezda

Slatka-Tajna.Eu

Ono što su navijači Crvene zvezde željno čekali da saznaju, sada im je javno dostupno na sajtu Agencije za privredne registre (APR), gdje je objavljen finansijski izvještaj kluba za 2019. godinu.

Prema zvaničnom finansijskom izvještaju bilans zvezdinog stanja i ukupan gubitak iznosi 5.371.893.000 dinara, što po kursu od 117.5 evra iznosi 45.718.238 evra, Međutim, tu nije uračunata i neraspoređena finansijska dobit u iznosu od 13.543.829 evra, tako da kada se ta cifra doda ukupnom gubitku, dolazimo do ukupnog duga Crvene zvezde od 32.174.409 evra.

Dakle, ovo je ono što piše u knjigama, a to je da Crvena zvezda zaključno sa 31. decembrom 2019. godine ima finansijski minus od 32.174.409 evra!

Ovo jeste blago smanjenje duga u odnosu na prošlu godinu, kada je on iznosio 34.348.500 evra, što znači da je finansijsko stanje bolje za nešto više od dva miliona evra, koliko je klub i upisao u finansijski izvještaj kao pozitivno poslovanje u 2019. godini.

Međutim, navijači su sigurno očekivali veće smanjenje, naročito kada se uzme u obzir da je klub ponovo igrao Ligu šampiona, gdje je samo od UEFA prihodovao 20 miliona evra, a na to treba dodati i prihod od ulaznica za Ligu šampiona od gotovo 5 miliona evra, kao i od prodaje igrača (Joveljić 4 miliona evra, Aleksa Terzić 1.7 milion evra i Marko Marin (2 miliona evra).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Međutim, veliki broj igrača, koji su bili preplaćeni i opterećivali su budžet, kao i veliki broj promašenih pojačanja, sigurno je uticao na to da rezultat bude ispod očekivanog za navijače.

Revizor koji je potpisao finansijski izvještaj, iskazao je zabrinutost zbog ovakvog bilansa, ali ističe da klub uvjerava da ima plan da poboljša finansijski položaj kontinuiranim igranjem u UEFA takmičenjima i prodajom igrača, kao i novim sponzorima.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Živjela na hljebu i ajvaru pa zaradila na estradi dva stana u Beogradu

Vijesti.com – Korona ludilo | Facebook