in

Hor Hamza i nova numera „Ćutanja“- briga za nemoćne i one pogođenje nepravdom

Slatka-Tajna.Eu

Hor Hamza nastao je 1993. ratne godine u Sarajevu. Rad u ratnom periodu predstavljao je značajan period za njihove karijere,  budući da je upravo na taj način postavljen temelj za dalji razvoj i ekspanziju. U periodu od ‘97 – ‘99 godine hor se zadržao na lokalnom nivou matične opštine Novi Grad, a od 2000. godine kreću sa svojim nastupima po cijeloj Bosni i Hercegovini.

Publici predstavljaju novu numeru pod nazivom „Ćutanja“ na kojoj su radili zajedno sa Idrizom Hasanovićem.

Čast nam je na našoj novoj numeri ugostiti Idriza Hasanovića. Oni koji su čuli njegov glas, kojim je oplemenio našu numeru, nisu ostali ravnodušni. Kompletnu saradnju smo dogovorili online a da se nikada nismo vidjeli uživo, –  na svom Facebook profilu rekao je Kenan.

Na novom djelu su radili prethodnih pet godina i zbog tematike smatraju da je ovo pravo vrijeme kada ono treba da izađe. Hor je poznat po svojim numerama koje nose altruističke poruke, i upravo takva je i numera „Ćutanja“. Njena osnova je briga za druge, nemoćne i one pogođenje nepravdom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tijekom rata dane koje smo provodili po podrumima nekako smo lakše podnosili kada bi čuli da se neko od umjetnika van BIH sjeti Bosne i svega onog što nam se dešava. Mi ne možemo uraditi mnogo ali možemo na ovaj način kroz našu umjetničku formu sjetiti se onih kojima se čini zulum diljem svijeta. Pjesma se zove „Ćutanja“ ali upravo ovom pjesmom i videom koji je prati pokušavamo da ne ćutimo nego da bar srcem osudimo svaku nepravdu ne samo onu učinjenu Muslimanima– rekli su za hayatproduction.ba.

Kao i uvijek, fokus su im djeca u ratu jer su, kako kažu, i oni sami bili djeca u ratu pa ih ta tema najviše i pogađa.

Idriz Hasanović, glavni imam Medžlisa Varaždin i frontmen grupe „Ehli iman“, svojom nadahnutom izvedbom oplemenio je pjesmu, ali i na najljepši način opisao čežnju za Poslanikom. Tekst i melodiju za pjesmu potpisuje Kenan Hadžifejzović, a na aranžmanu radio je pozanti Eldin Huseinbegović. Svojim sviranjem udahnuo je dušu u ovu pjesmu i Alen Lemešeić, koji je odsvirao gitare.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đoković jedini igrač koji je donirao novac u tri različite zemlje – Virus korona

Nestvaran pad američke ekonomije – Business Magazine