in

Carinici rekao da ima 450 dolara za sreću, a onda su ga pretresli!

Slatka-Tajna.Eu

Carinici su danas na prelazu Horgoš u Srbiji, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj krijumčarenja velike svote neprijavljenog novca, više od 170.000 eura, koji je većim dijelom bio ušiven u postavu muškog prsluka, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu došao mercedes njemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Njemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari.

42-godišnji vozač je rekao da kod sebe ima oko 4.500 eura, dok je suvozač prijavio 18.800 eura i 450 dolara, za koje je rekao da za njega nemaju materijalnu vrijednost, već su mu neka vrsta amajlije, koja mu donosi sreću.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ispostavilo se da 47-godišnji suvozač ipak ima više novca, jer je prilikom detaljne kontrole kod njega pronađeno ukupno 192.545 eura i pomenutih 450 “sretnih” dolara. Svežnjevi novca su većim dijelom bili ušiveni u prsluk koji je putnik nosio na sebi, a manji dio novca nalazio se u torbi za laptop.

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 eura, uz zapisnik o prekršaju zadržano je gotovo 173.000 eura, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli policija i tužilaštvo.

Na Horgošu, u Srbiji, je tokom proteklog vikenda u dva otkrivena prekršaja zadržano preko 600.000 eura.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Francuska: U zračnim lukama će se testirati na koronavirus / Bljesak.info

Restartu najviše glasova u Raši; DIP pojasnio što dalje