in

Bosana Fondacija raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija 2020/2021

Slatka-Tajna.Eu

Bosana Fondacija raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa visokog obrazovanja s područja Bosne i Hercegovine za akademsku 2020/2021. godinu.

Više o konkursku možete pogledati na linkovima: https://bosanafoundation.org/blogs/blog/konkurs-bosana-fondacije  

i https://bosanafoundation.org/blogs/blog/cesto-postavljena-pitanja-bosana-stipendija-2020-21

Od svog osnivanja Bosana je omogućila stipendije za više od sto bosanskohercegovačkih studenata, kao i programe njihovog profesionalnog razvoja, u vidu pohađanja konferencija i seminara, te mentorskih programa i obuka. Svake godine deset do petnaest novih studenata imaju priliku postati Bosanini studenti i time proširiti mogućnosti svog obrazovanja i profesionalnog napretka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Fondacija Bosana je u martu 2019. godine obilježila važan jubilej, 10. godišnjicu uspješnog postojanja i rada. Kada je 2009. godine, prvo s adresom u Los Angelesu, a potom i u Sarajevu, pokrenula fondaciju, Senita Slipac Kalamujić je to učinila svjesna da je ključ uspješne budućnosti Bosne i Hercegovine u obrazovanju.  Do svog jubilarnog rođendana,  od velikodušnih donatora, Fondacija Bosana je prikupila ukupno 720.000 dolara.

Bosana je specifična fondacija po tome što studentima ne daje samo mjesečne stipendije, kao većina drugih, već pokriva i sve druge troškove kurseva, edukacija, prijevoza, smještaja i slično, te animira stipendiste da bez finansijskog opterećenja traže načine dodatne edukacije. Iako je većina Bosaninih stipendista ostala u BiH i ovdje gradi bolju budućnost, neki su se ipak odlučili potražiti šansu i izazove u inozemstvu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Komšićevi ljudi traže od Hrvatske da otvori granice / Bljesak.info

Federer o novom bodovanju: Opušten sam