in

Ziljkić nakon pobjede: Poželjeli smo se fudbala

Slatka-Tajna.Eu

Više od četiri mjeseca bez utakmica nije ostavilo traga na fudbalerima Borca, koji su u prvom prijateljskom meču u sklopu priprema za narednu sezonu više nego zasluženo savladali Spartak iz Subotice rezultatom 4:2.

Višemjesečna pauza nije ostavila traga na “crveno-plavima”, koji su se očigledno uželjeli fudbala. Od 8. marta i poraza od Veleža u Mostaru, Borac nije odigrao niti jedan meč i to zbog pandemije virusa korona. Duel sa Spartakom bio je prvi nakon više od četiri mjeseca i ekipa trenera Vlade Jagodića pokazala je da od nje može mnogo da se očekuje u sezoni pred nama.

Golove za Borac u utakmici s ekipom Spartaka, koja je bez sumnje u mnogo boljem takmičarskom ritmu jer je prvenstvo Srbije završeno prije manje od mjesec dana, postigli su Goran Zakarić, Marko Jovanović, Almedin Ziljkić i Oliveira Kruz Daglas.

“Bilo je teško. Dugo nismo igrali fudbal, a oni su u takmičarskom pogonu. Zadovoljan sam pobjedom iako je ovo bila prijateljska utakmica. Poželio sam se fudbala, dugo nismo igrali. Željan sam izazova i svi želimo da nastavimo gdje smo stali”, rekao je Ziljkić.

Jedan od boljih u dresu Borca bez sumnje bio je i vezista Vladan Danilović, koji je bio teško prelazan za protivničke igrače, ali i opasan u fazi napada. Posebno treba istaći da je u jednom trenutku udarcem sa skoro pola terena umalo postigao pogodak.

“Odigrali smo korektnu utakmicu s obzirom na dugu pauzu koja je iza nas. Protivnik je bio po mjeri i siguran sam da ćemo igrati sve bolje iz meča u meč. Zadovoljan sam pobjedom i svojom igrom, ali naravno, uvijek može bolje. Najbitnije je da ekipa igra dobro”, izjavio je Danilović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tokom svih 90 minuta ekipa iz Banjaluke odigrala je na sjajnom nivou, a pored četiri gola, imali su još nekoliko izuzetno dobrih prilika koje, nažalost, nisu realizovali. Jedan od najbližih pogotku bio je mladi David Čavić, koji je za 10 minuta u igri pokazao da je bez sumnje budućnost kluba iz Platonove ulice.

“Zadovoljan sam svojom igrom, iako sam mogao postići i gol. Jedino to nisam uspio da ispoštujem, ali valjda će sljedeći put biti bolje, jer je jasno da sam mogao bolje”, kazao je Čavić.

Trener Vlado Jagodić očekivano je bio raspoložen nakon pobjede nad Spartakom te je dodao da je ovaj trijumf veoma bitan za samopouzdanje.

“Moramo u svaki meč da uđemo sa željom da pobijedimo, bez obzira na ime protivnika. Četiri i po mjeseca nismo igrali ovakve utakmice i vidi se da ima mjesta za napredak. Raduje me što je nekoliko igrača već sada na nivou koji od njih očekujem. Imaćemo slatke muke. Trudićemo se da ovo bude još bolje”, rekao je Jagodić, koji je najavio da će u utakmici sa Inđijom pružiti priliku svima, dok je u ovom meču poštedio Aleksandra Subića.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Hrvatska treba povući odluku kojom vrijeđa brojne građane BiH”

AKO NEKO SLUČAJNO PLANIRA IĆI TAMO: Državljanima BiH zabranjen ulaz u…