in

Odgodom štitimo i ostale ekipe

Slatka-Tajna.Eu

Ne želimo nikakve privilegije, nego odgodu u interesu vlastitog, ali i zdravlja ekipe Borca, pa i Sarajeva, sa kojima ćemo igrati u prvom, odnosno drugom kolu BH Telecom Premijer lige BiH, poručio je Enes Bistrivoda, izvršni direktor FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Deset fudbaler Mladosti DK i dvojica trenera već desetak dana su smješteni u izolatorij Zeničko-dobojskog kantona. Testiranjem im je potvrđeno prisustvo virusa korona, zbog čega su i ostali igrači, ali i kompletan kolektiv, stavljeni u kućnu izolaciju. Iako još nisu zvanično dostavili svoj zahtjev za odgodu prva dva kola naredne sezone, koja počinje 1. avgusta, još jednom su potvrdili da će to uz odgovarajuću zdravstvenu dokumentaciju učiniti te da očekuju razumijevanje od strane nadležnih organa Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

“Nastojaćemo da odgodimo naše utakmice prva dva kola. S obzirom na to da su pripreme ostalih ekipa u punom jeku, a mi smo iz opravdanih razloga morali prekinuti svoj rad, smatramo da bi bilo korektno da nam se omogući dodatno vrijeme da pokušamo posložiti ekipu”, rekao je Bistrivoda.

Iz Komiteta za takmičenje N/FS BiH nedavno su istakli da još čekaju zvanični zahtjev iz Mladosti DK u vezi s ovim pitanjem, ali da, i ako ga dobiju, to neće značiti automatsku odgodu. Predsjednik Komiteta Miodrag O. Lale naglasio je da će prilikom donošenja eventualne odluke slijediti upute UEFA i dodao da Mladost u rosteru ima više igrača.

“Imamo više igrača, ali među zaraženima je šet ili sedam potencijalnih prvotimaca. Kažem potencijalnih, jer u ovom trenutku još ne znamo ko će činiti tu prvu postavu. Ovo je još period priprema, koje, naglašavam, mi nismo u mogućnosti da obavljamo”, objasnio je Bistrivoda.

Čelnici Mladosti obaviće razgovore i sa kolegama iz Borca te Sarajeva. Nadaju se da će dobiti njihovu podršku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Mi tražimo odgodu koja je, prije svega, u interesu zdravlja, kako naših igrača tako i protivničkih ekipa. Mi sigurno do kraja mjeseca nećemo moći sa sigurnošću da kažemo da smo prebrodili krizu. Smatramo da sa odgodom štitimo i Borac i Sarajevo, ali potencijalno i ostale timove. Obratićemo se, naravno, našim sportskim prijateljima iz Banjaluke i Sarajeva i vjerujemo da ćemo imati njihovu podršku. Zdravlje ljudi je na prvom mjestu”, kazao je Bistrivoda.

Što se tiče kliničke slike igrača koji su pozitivni na kovid-19, Bistrivoda ističe da je ona zadovoljavajuća.

“Momci koji su više od sedam dana u izolatoriju osjećaju se dobro. Nemaju gotovo nikakve ili imaju tek blaže simptome. Pojedini su imali gubitak čula mirisa, blaže temperature, ali je sve, na sreću, pod kontrolom i nadamo se da će tako i ostati. Što se tiče dijela ekipe koji je u samoizolaciji, uključujući i mene, niko se nije žalio na bilo kakve simptome. Naravno, obavićemo u narednom periodu još jedno testiranje kopletne ekipe i uposlenih u klubu”, zaključio je Bistrivoda.

Mladost je ukupno treći bh. klub u kojem je potvrđeno prisustvo virusa korona. Prethodni slučajevi zabilježeni su u Veležu i Zrinjskom.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JANJUŠEVA ŽENA POSLALA MAJI HALJINU? Ljubavnica poludjela, evo kako je odreagovala

Unaprijeđena distribucija proizvoda Knjaz Miloš pod okriljem kompanije PepsiC