in

ČISTI NARODNJAK JE BIO RASTIN OMILJENI PJEVAČ: I danas tugujem za Sinanom

Slatka-Tajna.Eu

Prije pandemije koronavirusa svoju karijeru od deset godina Rasta je krunisao u beogradskoj Areni. Bila je to svojevrsna zabava za poklonike muzike koju ovaj reper prezentuje. I niko ne bi ni u snu pomislio da Rasta onakav kakav jeste, ima i svog omiljenog pjevača. A on je čisti narodnjak.

Riječ je o rahmetli Sinanu Sakiću. Rasta bukvalno nije mogao da nađe riječ hvale za svog omiljenog pjevača, o njegovoj ličnosti i njegovom pjevanju.

-On je fenomen, moj omiljeni pjevač Sinan Sakić. Znao sam ga i ponosan sam na to. On je čovjek koji je živio svaki svoj trenutak. Bio je nevjerovatno emotivan. Svojom interpretacijom pokazivao je svu svoju snagu. On je zapravo bio kao dobar film. Sinan je specifična ličnost, za njega nije bilo sramno zaplakati jer njegove emocije su toliko snažne da je to za nevjerovati. Ja sam se divio njegovim izvedbama jer je svaku svoju pjesmu proživljavao. To niko tako ne umije da bude jedinstven kao on. Kad slušam njegove pjesme istog trena poželim rakiju. I danas me tuga uhvatim kada shvatim da više nije među nama – kazao je Rasta koji od svoje mladosti nikada nije slušao ni domaću muziku, niti jedan muzički žanr.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gitare i punk su mu bili osnova i naravno, kako reče vlasnik mega hita „Adio amore“, Sinanove pjesme naročito „Život da stane ne sme“ koju je maestralno i neponovljivo otpjevao samo Sinan.

Piše: Dženita Hasović-Mirvić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PONOVO GOVOR MRŽNJE U “ZADRUZI”: Ovaj put Albanci na udaru

Vijesti.com – Obećanje vlasti | Facebook