in

Coty kupuje petinu udjela u kozmetičkoj liniji Kim Kardashian

Slatka-Tajna.Eu

Proizvođač kozmetike Coty vlasnik poznate linije Max Factor kupuje petinu udjela u kozmetičkoj liniji Kim Kardashian West pod nazivom KKW za 200 miliona dolara.

Time je Coty dodatno osnažio veze s klanom Kardashian obzirom da je prošle godine kupio 51 posto udjela u kompaniji njene mlađe sestre Kylie Jenner, javlja CNN.

Kim Kardashian West osnovala je liniju KKW prije tri godine, a Cotyjev ulazak u vlasništvo liniju procjenjuje na milijardu dolara. To je nešto manje od vrijednosti kompanije Kylie Jenner koja je procijenjena na 1,2 milijarde dolara.

Analitičari su mišljenja kako ova transakcija pokazuje da kozmetička industrija smatra da je klan Kardashian lansiran pod svjetla reflektora 2007. kroz istoimeni reallity show još uvijek relevantan među kupcima. Naime, Kim Kardashian West ima 177 miliona pratilaca na Instagramu, a Kylie Jenner pet miliona više.

Ova veza omogućit će mi da se fokusiram na kreativne elemente, dok koristim nevjerovatne resurse Cotyja”, izjavila je Kardashian West.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Činjenica da je Coty sad kupio manjinski udio upućuje na oprezniji pristup nego prilikom ulaska u vlasništvo kompanije Kylie Jenner što se pripisuje problemima s Cotyjevom zaduženošću i utjecaju pandemije koronavirusa na globalnu ekonomiju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Romana dugovala 50.000 eura zelenašima?! Evo koji plan je imala pjevačica, pa je počela da pljačka

Ovo je 25 najzgodnijih žena Instagrama, među njima i jedna iz Srbije