in

Aerodrom u Frankfurtu opremljen stanicom za testiranje na koronavirus

Slatka-Tajna.Eu

Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu opremljen je u ponedjeljak stanicom za testiranje na koronavirus, što bi neke putnike moglo poštediti obaveze odlaska u karantin na odredištima.

Projekat je u ponedjeljak pokrenula njemačka biotehnološka kompanija Centogene u saradnji s Fraportom, koji upravlja aerodromom i nacionalnim prijevoznikom Lufthansom.

Prema aktuelnim planovima, Lufthansini putnici u dolasku i odlasku moći će se testirati u odvojenoj zgradi kraj terminala do kraja jula naredne godine.

Program bi mogao poslužiti kao nacrt za otvaranje međunarodnih granica, napominju iz  Centogenea, izražavajući nadu da će testiranje pomoći putnicima da udovolje propisima na odredištu. Mnoge zemlje, naime, uslovljavaju direktan ulazak negativnim rezultatom testa ne starijim od 72 sata.

Putnici na frankfurtskom aerodromu mogu se testirati dan prije odlaska ili ubrzanim postupkom na sam dan putovanja. Rezultati se šalju digitalnom platformom koja ih povezuje s kartom za let, pojasnio je izvršni direktor Cenogenea Arndt Rolfs.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Otvaranjem centra za testiranje nudimo našim gostima priliku da se testiraju za letove u inostranstvo ili za boravak u Njemačkoj kako bi izbjegli karantin“, istaknuo je direktor u Lufthansi Bjoern Becker.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OSMAN DZIHO I Nemozemo da se kupamo u moru , a sve ide talas za

Medvjed zaglavio glavu u tegli pa otišao na plivanje