in

Hrvatska za građane iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana!

Slatka-Tajna.Eu

VIJEST: INDEX.HR – Koristan link: CIVILNA ZASTITA HRVATSKE

Samoizolacija i za one građane BiH koji imaju negativni nalaz

Građani BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije neće moći ući u Hrvatsku bez samoizolacije od 14 dana čak ni kada posjeduju svjež negativni nalaz na koronavirus odnosno PCR test.

To proizilazi iz odgovora ministra zdravstva Hrvatske Vilija Beroša.

“Pratimo epidemiološku situaciju u susjednim zemljama i primijenili smo određene mjere. Samoizolacija je opravdana. Mislim da ne mogu ući s negativnim testom jer to ne znači da ćete biti negativni i sutra”, rekao je Beroš u Dnevniku Nove TV izjavio i dodao da će se o ukidanju mjera razmišljati kada se u susjednim zemljama situacija popravi.

U samoizolaciju idu i građani BiH koji su uplatili turističke aranžmane u Hrvatskoj

Svi oni koji imaju uplaćene turističke aranžmane u Hrvatskoj, a dolaze iz BiH, Srbije, sa područja Kosova i iz Sjeverne Makedonije, morat će u 14-dnevnu samoizolaciju, izjavio je Mladen Bužančić, voditelj Službe za državne granice PU splitsko-dalmatinske.

Izuzeci su, kaže, one osobe koje putuju zbog neodgodivih ličnih razloga, osobe koje su prekogranični radnici, putnici koji su u tranzitu.

“Ovdje kada govorimo o tranzitu, govorimo o putnicima u tranzitu kroz ove četiri zemlje, ali i putnicima koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, dodao je Bužančić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Naglasio je kako ovo nije zatvaranje granica prema tim zemljama, već je to promjena režima.

“Ovo je u neku ruku odvraćanje od onih nepotrebnih putovanja svih onih koji idu u BiH. Ovo mijenja režim ulaska, ali jednostavno sve se ovo radi u interesu javnog i zdravlja sviju nas”, kazao je on.

Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu, rekao je u večerašnjoj HRT-ovoj emisiji “Tema dana”, odgovarajući na pitanje ima li gužvi na granici s BiH, da je donekle pojačan promet na GP Stara Gradiška, ali ne bitno da bi se moglo reći da je riječ o nekom velikom ulasku bh. državljana u Hrvatsku prije stupanja mjera na snagu.

Upitan je što ako oni koji su u tranzitu odluče posjetiti nekoga, odu u restoran ili kupovinu.

Ničeno je objasnio da putnici mogu tranzitirati i kroz ove zemlje koje su danas stavljene na listu.

“Dakle, putnici, primjerice, iz Mađarske koji putuju na more mogu putovati preko BiH i oni su u tranzitu, to se ne računa kao da su bili na području BiH i da bi time bili u nekakvoj samoizolaciji”, napomenuo je Ničeno.

Izvor: Klix.ba

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

CB Affiliate Magic – Affiliate Marketing Software

smijesno do suza