in

ŠOK INTERVJU KEMALA MALOVČIĆA: Sandra Afrika ima dvije tarife, a Senidah mi liči na dvocijevku

Slatka-Tajna.Eu

Ima jedna stara narodna pjesma Novice Negovanovića „Ko godine broji starosti se boji“. A on, Kemal Malovčić, već odavno godine ne broji, ne boji se niti starosti, a niti smrti, a kako nam je rekao na početku razgovora, sretan je što svojih 75 godina jako dobro nosi i što se i u tim godina još osjeća u punoj snazi. Sa porodicom živi u Beču, tu je, kako se kaže, pustio korijenje.

Postio na turneji

-Svjestan sam svojih godina, ništa me ne boli, mogu da putujem po 800 km i opet nazad. Totalno sam zadovoljan svojim životom. I ove godine sam ispostio cijeli ramazan, klanjao Bajram. Cijelo vrijeme mi je bilo jako dobro. Nisam ni finasijski ugrožen, a mnoge kolege su situaciju sa koronavirusom jako teško podnijeli i još uvijek teško podnose. Ja sam bio spreman, jer me život tome naučio. Imam još sam jednu želju, cilj, a to je da odem na Hadž. Sve svoje sam već odradio, djeca i familija mi zdravi. Kada me dragi Allah pozove, mogu bezbrižno da odem na onaj svijet.

 Kad ste prvi put zapostili?

-Bilo je to kada sam imao šest godina, a odrastao sam u porodici koja je imala osmoro djece. Od tada postim svaki ramazan, a samo nisam postio kada sam služio JNA, tada se to nije moglo. Kasnije sam tokom moje velike karijere postio, i tokom turneja. Sjećam se jedne jugoslovenske ljetnje turneje, a koju je vodio Sadik Pašić, suprug Branke Sovrlić. I on je isto veliki vjernik. On i ja smo tokom cijele turneje postili, ostali nisu, ali nisu nas oni ni zanimali. Kasnije smo samo u to „uvukli“ Rifeta Tepića. Ja kažem Rifetu: “Pogledaj se koliki si, isto vepar, pa bi trebao i ti postiti“. On pristane i posti i dan danas.

 Bili ste tada u punoj životnoj snazi, da li ste tokom ramazana apstinirali i od žena?

-U toku dana da, ali poslije iftara pa do sehura nisam. Vjera mi je to dozvoljavala, a i danas dozvoljava. Ali nisam imao seks cijelu noć, pa nisam ja konj.

 Mnoge Vaše kolege prije krize uzimali su basnoslovne sume novca za jednu noć, da li ima istine u tome?

-Ma, moje mišljenje je da mnogi od njih lažu. I ja sam svojevremeno bio u samom vrhu jugoslovenske estrade, a i danas sam popularniji od mnogih od njih, pa nikada nisam čuo da su se toliki novci, desetine hiljada eura uzimalo za noć. Mene bi bilo sramota reći da uzimam tolike novce, to je sve propaganda.

 Ceca, Brena, Jelena…, piše se da one uzimaju taj novac za noć?

-Ma, da, to može samo da im da neki tajkun koji ima lovu, pa kasnije da ih povali. Svi oni koji pošteno rade, mogu tim pjevačicama jednom ili dva puta da daju taj novac, a onda da zatvore klubove ili diskoteke.

 Jedini ste od pjevača koji radi u dijaspori, svaki vikend ste negdje?

-Pa, ja kod naroda još imam „kredita“, mnogi od njih žele da me vide, slušaju, a imam i neprolazne hitove. Ove današnje pjevačice mogu danas samo da uzmu metlu i tacnu pa da budu ili čistačice ili konobarice. Tako i ovi mladi pjevači, za mnoge od njih niko i ne zna, osim jedne pjesme koju su snimili. Jednostavno nemaju svoje fanove.

 O koronapartiju u Sarajevu?

-Bilo je to dosta ružno, a posebno u mjesecu ramazana. A, ko ih je slikao? Tamo neka Slađa, a koja je to namjerno uradila, da ona pokaže svijetu, šta to rade balije tokom ramazana. Sve je to sa njene strane bila tipična anti propaganda bh. pjevača. Ona ne može ni Halidu, ni Šerifu misliti dobro. Da mi je neko dao stotine hiljada eura ne bih otišao na takvu neku feštu kada je ramazan.

 Da li ste, s obzirom na Vaše godine, već sastavili testament?

-Nisam još, ali planiram još ove godine da okupim svu svoju djecu, da odemo u Bosnu, da dobiju bh. dokumente i da im pokažem šta je njihovo. Oni uopšte ne znaju šta njihov babo ima u Bosni od nekretnina. Niko ništa nije ponio sa sobom na onaj svijet i sve ostavljam njima.

 Kažu da ste tokom pandemije „pripazili“ Vašeg muzičara Fazlu sa 6.000 eura?

-Jesam, a i što da ne. Dečko ima četvoro djece, porodicu, bio je i nešto bolestan. Svog svirača svaki pjevač je morao da pripazi, a ne da pare čuvaju u jorganu.

Moglo bi se reći da su tu negdje Vaših godina Snežana Đurišić i Ana Bekuta. Šta znate o njima?

-Ja se sa Snežanom nisam nikad nešto puno družio, niti sam imao kontakt. Sa Anom sam se kratko družio, sve zbog toga što ju je bio oženio jedan bunjar iz Sanskog mosta, mislim da se zvao Preja. Najviše sam se družio sa Draganom Mirković i Šemsom Suljaković. Pa, Ana Bekuta je zbog tog bubnjara ostavila sina i čovjeka u Minhenu i pobjegla sa njim.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 Danas neki novi klinci pjevaju Vaše stare hitove?

-Drago mi je kada to vidim, a ima ih svih vjera i nacija. Ja onda gledam da tu djecu podržim. Nemaju svi para da dođu do Granda, a i kada dođu moraju imati pare da daju Popoviću, da bi bili dio svih tih namještaljki i prevara. Sva ta prva mjesta u Zvezdama Granda se također kupuju. Ko ima lovu plati Saši i onda taj neki ili neka pobjede. Neće Popović ni da kihne bez para.

 Da li ste čuli o paljevini porodične kuće Đulkice Sakić?

-Jesam nešto malo. Ma taj Ćelo je jedan budalaš, a osim toga nije zapaljena kuća Sinana Sakića, nego njegove kćerke, a tu kuću nije gradila ona već njen muž Alija. Ona je udata, ima familiju, nije Sinan tu kuću gradio.

Čistačice i vozači

 Da li će se promjeniti situacija na estradi?

-Pa, promjene se već primjećuju. Neke ove mlade pjevaljke već su uzele metle i čiste po Austriji, a mladi pjevači su postali vozači kamiona. Da, da sve je to istina, ništa ja ne lažem.

Da li bi snimili duet, recimo sa Sandrom Afrikom?

-Sa Sandrom Afrikom ne bi, jer ona je već isfucana. Ona ima dosta kilometara iza sebe, a ima dvije tarife, jednu za pjesmu, a drugu za neke druge stvari. Ali bi snimio sa nekom starletom u usponu, koja je još nije nabila kilometražu. Eto čujem da je napopularnija neka Senidah, ja kad sam je čuo i vidio pomislio sam da je „dvocjevka“, da je i žensko i muško. Izgleda ima oboje među nogama, baš mi je sumnjiva.

 Kada biste počeli da pišete knjigu o estradi, šta bi bilo u njoj?

-Eeeee, ja znam sve o svakoj pjevačici. Znam kako je svaka od njih došla na estradu. Eto rekao sam kako je Bekuta ostavila muža i dijete, pa se udala za bubnjara, pa znam kada je Zorica Brunclik na jednoj turneji ostavila njenog tadašnjeg supruga Ljubu Kešelja pa pobjegla sa Zoranom Kalezićem. Mitar Mirić oženio neku iz Skoplja, a svi je pjevači prije toga „oderali“ kada bi dolazili u Skoplje. Biljana Jevtić hodala ko keruša po Kalemegdanu dok je nije oženio Aca Ilić. Zorica se svaka tri mjeseca preudavala i rađala djecu. Vesna Zmijanac je boem, ovdje je u Austriji, u Beču, bila sa jednim starim, baš starim dedom, u jednoj ruci nosila psa, a drugu ruku imala oko tog starca. Mislim da je tada bila baš mlada. Kada bi ja i Meho Hrštić otvorili svoja usta, napisali knjigu, estrada bi bila u kontejneru.

Mnogi su primjetili da više ne farbate kosu?

-Da, odustao sam od toga. Jednostavno želim da budem prirodan. Još uvijek, dragom Allahu hvala, imam prirodnu i gustu kosu, a i ženama se više sviđam ovakav. Svi se farbaju da imaju svijetlu kosu, a moja je prirodna takva. Kada već nisam stavljao silikone ni u grudi, ni u stražnjicu, kada nisam zatezao čelo, ni oko očiju, onda neka i kosa bude prirodne boje. Sve pjevačice se farbaju da budu plavuše, pa hoću i ja da budem plavuša, ha, ha, ha.

Na nekim starim snimcima pjevate ijekavicu, a na nekim ekavicu. Da li su Vas „tjerali“ na to da pevate, a ne da pjevate?

-Ne, zaista nije. A, meni nije mogao niko ništa reći. U ekavici su kraći padeži, lakše je pjevati „lepo“ nego „lijepo“. Ja sam samo malo, jedno kratko vrijeme eksperimentisao, ali sve je bilo ok“.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

'SB' NA LICU MJESTA: Dramatični prizori u Stuparima i općini Živinice; Nabujala rijeka prijeti kućama (FOTO)

Smijesno do bola – Sismis DV