in

Bešlić dodijelo nagradu za “Uspjeh godine” Mehi Betonu, dječaku koji je preživio 18 operacija

Slatka-Tajna.Eu

Prestižna manifestacija, ovogodišnji 19. po redu Večernjakov pečat, održava se večeras istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regiji. 

Posebni ocjenjivački sud sa šireg popisa izabrao je 150 kandidata iz svih sfera života koji su sa svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu. 

Voditelji Maja Miralem i Mario Sedmak obratili su se javnosti i istaknuli kako će se dodjela održati i u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci.

Prva kategorija koja je predstavljena je “Ponos BiH – humanist godine”. Dobitnik za kategoriju “Humanost” je Damir Paradžik. On je spašavajući ljude od mina u Libanonu ostao bez noge, a poginuo je u Jemenu. 

– Meni je čast da preuzmem ovu nagradu u ime svojeg oca – kazala je kćer Anđela Paradžik.

Bivši dobitnik nagrade za “Osobu godine” Večernjakovog pečata Husejn Smajić dodjelio je nagradu u kategoriji “Pohvat godine” Jermonahu Teofilu, čuvaru čudotvorne ikone u Mostaru obnovljenom nakon 300 godina. 

Drugu nagradu u toj kategoriji dodjelio je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić. Nagradu je dobio Cai Lei, inženjer iz Wuhana koji radi na izgradnji cesti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Večernjakov pečat za “Uspjeh godine” dobiva Vesna Travljanin predsjednica Saveza općina i gradova. 

Priznanje joj je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. 

– Ova nagrada ne ide osobno meni, već svim načelnicima. Smatram da je lokalna uprava temelj svakog zdravog društva – istaknula je dobitnica. 

Poznati pjevač Halid Bešlić dodijelio je nagradu Mehmedu Šabiću poznatom i pod nadimkom Meho Beton. On je u požaru pretrpio teške povrede, preživio 18 operacija pa potom istrčao maraton. Poručio je djeci da ne odustaju i da ustraju.

PROŠIRENI IZVJEŠTAJ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sin Šabana Šaulića smuvao Aleksandru Mladenović

SRECAN RODJENDAN-ženska verzija